Ankara'da yılbaşı akşamı, Ankaray ve Metro saat 02.00'ye kadar, EGO otobüsleri ise 03.00'e kadar hizmet sunacak.

Ankara'da toplu taşımaya yılbaşı düzenlemesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yılbaşı akşamı şehrin birçok noktasında hizmet verecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yurttaşların yılbaşını güvenli ve huzurlu şekilde geçirmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi.

Buna göre, İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yılbaşı gecesi olası yangın ve kurtarma çalışmaları için görevlerinin başında olacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı da merkez ve ilçelerde 587 personel, 75 unimog, 227 karla mücadele aracı, 87 iş makinesi, 32 el ekibi ve 47 binek araç ile mesai yapacak.

Başkent 153, yılbaşı gecesinde vatandaşların taleplerini ve şikayetlerini ilgili birimlere aktararak çözüme kavuşturmayı sürdürecek.

Cenaze hizmetlerinin kesintisiz devam edebilmesi amacıyla Mezarlıklar Daire Başkanlığı da görev başında olacak.

Hayvan ambulansları ile ihtiyaç halinde hizmet vermeyi sürdürecek Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ayrıca Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezinde nöbetçi ekiplerle yılbaşı gecesinde sabaha kadar mesai yapacak.

Yılbaşı gecesi 250 personel ve 90 araç ile sahada olacak olan ASKİ ekipleri de başkentlilere hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, ASKİ yetkililerine "0312 616 10 00" numaralı telefondan şikayet ve taleplerini iletebilecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, mekanik sayaç ve kartlı sayaç arıza onarım ve bakım işlemleri için görev başında olacak.

ULAŞIMDA YILBAŞI DÜZENLEMESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için toplu ulaşımda da düzenleme yaptı. Metro ve Ankaray, 31 Aralık 2022 cumartesi günü gece saat 02.00'ye kadar hizmet verecek.

EGO otobüsleri 31 Aralık 2021 cumartesi günü gece yarısından 1 Ocak 2022 pazar günü gece saat 03.00'e kadar vatandaşların ulaşımlarının rahatlıkla sağlanması amacıyla çalışacak. Metro ve Ankaray işletmelerinin son sefer saatlerine uygun olarak 43 metro ring güzergahında saat 02.30'a kadar 88 ilave servis, 28 gece servisi güzergahında saat 03.00'e kadar 28 ilave servis olmak üzere toplam 116 ilave servisle hizmet sunacak.

Toplu taşıma hizmetlerinde EGO Genel Müdürlüğü saha denetim sorumluları ile Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezlerince anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre vatandaşların mağdur olmamaları için ilave otobüs ve tren servisleri de verilecek.

PARKLARDA GÜVENLİK TEDBİRİ

Başkentteki park, bahçe ve rekreasyon alanlarında güvenliğin sağlanması için ekipler 07.30-15.00, 15.00-22.30, 22.30-07.30 saatleri arasında 3 vardiya şeklinde 219 personel ile görev başında olacak. BUGSAŞ, 978 güvenlik kamerası ile denetimlerini artıracak, 2 bomba arama köpeği ile 04.00-08.00 saatleri arasında güvenlik kontrolü sağlanacak.

Yolcu güvenliği kapsamında gerekli önlemlerin alınacağı AŞTİ'de yılbaşı gecesi ayrıca Emniyet Müdürlüğünden asayiş ekipleri de takviye destek sağlayacak.

GIDA VE HİJYEN DENETİMİ

Halk sağlığını tehdit eden, açıkta satılan ya da kaçak gıda ürünlerine yönelik denetimlerini artıran ve gürültü kirliliğiyle mücadeleye devam eden Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de yılbaşında esnaf denetimlerini sürdürecek.

Yılbaşı gecesi sahada 15 ekiple görev yapacak Zabıta Daire Başkanlığı, 3 ekip ile de muhtemel başvurulara anında müdahale etmek amacıyla merkezde hazır olacak.