Sokağa çıkma yasağının sonlandırılmasının ardından daha ucuz et almak isteyen yurttaşlar Et ve Süt Ürünleri Kurumu önünde kuyruk oluşturdu

Ankara’da ucuz et kuyruğu

Sokağa çıkma yasağının sonlandırılmasının ardından Et ve Süt Ürünleri Kurumu önünde yüzlerce kişi kuyruk oluşturdu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ilan edilen dört günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle, Ankara sokaklarında yoğunluk oluştu. Çankaya İlçesi’nde bulunan Atatürk Bulvarı ile Ziya Gökalp ve Mithatpaşa caddelerinde araç trafiği yaşandı. Market ve fırınların önünde oluşan uzun kuyruklar dikkati çekti. Salgına karşı maske takarak önlem alan yurttaşlar, pazarlarda alışveriş yaptı.

Sabahın erken saatlerinde işe giden yurttaşlar belediye otobüslerini tercih etti. Otobüs duraklarında kalabalıklar oluşurken, zaman zaman sosyal mesafe aşıldı.

Sakarya Caddesi’nde bulunan çiçekçilerin çöpleri, solan çiçeklerle doldu. Esnaflar, binlerce TL zarar ettiklerini belirtti.

YURTTAŞLAR TEPKİLİ

Yoğun kalabalık ve yüzlerce metre kuyruk oluşan Sakarya Caddesi’nde, yurttaşlar duruma tepkili. Et ve Süt Kurumu önündeki kuyruk, caddenin iç kesimlerine kadar uzandı. Maske takarak kendini korumaya çalışan yurttaşlar, her ne kadar sosyal mesafeye dikkat etse de kimi zaman bunun mümkün olmadığı görüldü. Uzun kuyrukta, yurttaşlar arasında kimi tartışmalar yaşandı.

Kuyrukta bekleyen bir yurttaş, artan zamlara tepkisini şöyle dile getirdi:
“Önceden tüp, gaz kuyruğu var diyorlardı. Eskiden yılbaşlarında zam yapılırdı, şimdi saniyede bir zam yapılıyor. Yetkililere sesleniyorum, buradaki de varlık kuyruğu mu? Yüzlerce kişi var sırada, insanlar oruçlu, güneşin altında bekliyorlar, ellerini vicdanına koysunlar.”