Ankara'da yurttaşlar, Et ve Süt Kurumu'nun Kızılay Sakarya mağazasından 1 kiloyla sınırlı ucuz et alabilmek için sabah 05.00'da kuyruğa girdi. Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut ise

Ankara'da yurttaşlar 1 kiloyla sınırlı et alabilmek için sabah saat 5'te kuyruğa girdi

Geçim sıkıntısı çeken yurttaşlar, gelen zamlar sebebiyle Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) önünde ucuz et kuyruğuna girmek zorunda kalıyor.

halktv.com.tr'den Nuray Tarhan'ın haberine göre yurttaşlar, kasaplarda kilosu 170 liraya satılan kıymayı 89 liraya, 185 liraya satılan kuşbaşı eti 99 liraya alabilmek için ESK Kızılay Sakarya mağazası önünde sabah 05.00'da kuyruğa girdi.

Kişi başına sadece 1 kilo olarak sınırlandırılan hakkını alabilmek için mağazanın önünde uzun bir kuyruk oluşturdu.

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, ESK mağazalarında zararına satış yapıldığına dikkat çekerek, “Bunun maliyetini yine vatandaşlardan vergi olarak çıkarıyorlar. Değişen bir şey yok” dedi. Kasapların da bu durumdan çok rahatsız olduğunu dile getiren Bulut, şunları söyledi:

“Biz hep devletin kasaplar üzerinden satış yapması gerektiğini söylüyoruz. ESK kasaplar üzerinden satış yapsın, böylece hem kasaplarımız rahat eder hem de vatandaşlar. Sınırlı miktarda satışı yapılan etleri alabilmek için sabahın 5’inde kuyruğa giren vatandaşlarımız da istediği saatte, istediği miktarda alım yapabilir. Artan elektrik, dükkan kiraları, stopaj masraflarının altından kalkamayıp kapatan kasapların sayısı her geçen gün artıyor"