Ankara’da, İstanbul’daki Boğaziçi eylemlerinde yaşanan polis müdahalesini protesto eden 69 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir gencin dişinin kırıldığı ve yaralandığı görüldü.

Ankara’daki Boğaziçi eylemine polis müdahalesi: 69 gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan kayyum rektör eylemlerine karşı dün gerçekleşen polis müdahalesini protesto etmek amacıyla Ankara'da toplanan öğrenciler gözaltına alındı. Bazı öğrencilerin polis müdahalesi esnasında yaralandığı görüntülendi.

ODTÜ Savunulmalı'dır hesabınan yapılan açıklamada, "Kızılay'da Boğaziçi Direnişi'ne destek için toplanan öğrencilere henüz eylem başlamadan polis saldırdı. Gözaltılar var" denildi.

Bir öğrencinin gözaltına alınırken dişinin kırıldığı ve yaralandığı görüldü.

Anadolu Ajansı, eylemlere katılan 69 kişinin gözaltına alındığı bilgisini geçti.

ankara-daki-bogazici-eylemine-polis-mudahalesi-yarali-ve-gozaltilar-var-836897-1.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre, Ankara’da Çankaya Belediyesi önünde planlanan öğrenci eylemleri için polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışmak amacıyla düzenlenen eylem, planlandığı gibi Çankaya Belediyesi önünden değil, 500 metre kadar geride olan Kızılay Meydanı'ndan başladı.

Polis göstericilere çok sert müdahale etti. Öğrencilerin bir kısmı yerde sürüklendi.

Atatürk Bulvarı'nda Kızılay Meydanı'nı çevreleyen sokaklarda polis ekipleri konuşlandırıldı.

Kızılay'daki eylem, polis müdahalesiyle yarım saat içerisinde sonlandırıldı. Öğrencilerin bir kısmı gözaltına alındı, bir kısmı dağıtıldı.

Öğrencilere müdahale sırasında Kızılay Meydanı'ndan geçen araçlar uzun süre korna çaldı.