Yeni parti kuracağı iddiasıyla gündeme gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bosna Hersek ziyaretinde yaşananları Karar gazetesi Hakan Albayrak kaleme aldı. Albayrak’ın verdiği bilgiye göre Ankara, Bosna Hersek’e baskı yaptı, Davutoğlu’nun siyasetçilerle yapacağı görüşmeler engellendi, tarihi Alaca Camii’nin açılışına yapılan davet geri çekildi. Albayrak’ın kaleme aldığı “Davutoğlu’nun Saraybosna ziyareti ve ‘Ankara’nın rahatsızlığı’” başlıklı yazıdan bir bölüm […]

Ankara’dan Davutoğlu baskısı

Yeni parti kuracağı iddiasıyla gündeme gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bosna Hersek ziyaretinde yaşananları Karar gazetesi Hakan Albayrak kaleme aldı. Albayrak’ın verdiği bilgiye göre Ankara, Bosna Hersek’e baskı yaptı, Davutoğlu’nun siyasetçilerle yapacağı görüşmeler engellendi, tarihi Alaca Camii’nin açılışına yapılan davet geri çekildi.

Albayrak’ın kaleme aldığı “Davutoğlu’nun Saraybosna ziyareti ve ‘Ankara’nın rahatsızlığı’” başlıklı yazıdan bir bölüm şöyle:

“Eski başbakanımız Ahmet Davutoğlu evvelki gün 10. Saraybosna İş Forumu münasebetiyle Bosna-Hersek’teydi. Davutoğlu ile bir araya geldiklerini bildiğim bazı Boşnak liderlerin isimlerini vermekten ise, onlar aleniyetten kaçındıkları / kaçınmak durumunda kaldıkları için imtina ediyorum. Ankara’nın baskısı söz konusu imiş.

Davutoğlu’nun Saraybosna programında Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç ile bir görüşme de vardı; fakat iki tarafın mutabakatıyla günler öncesinden planlanan bu görüşme, kuvvetli bir iddiaya göre o baskı yüzünden gerçekleşemedi.

Dahası var: Bosna-Hersek Diyanet İşleri Başkanlığı, Davutoğlu’nu, yeniden inşa edilen tarihî Alaca Camii’nin açılışına davet etmişti; bu daveti geri çekmek mecburiyetinde olduklarını bildirmişler…”