Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giden Türkiye Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'le bir araya geldi.

Ankara'dan Kiev'e resmi ziyaret: İbrahim Kalın Zelenskiy'le görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kiev ziyaretinin ardından kente giden Kalın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le görüştü. Kalın ve beraberindeki heyet, Ukraynalı yetkililerle toplantıya katıldı. Erdoğan'ın danışmanı Kalın, görüşmelerden görüntüleri "Kiev ziyaretimizden" notuyla paylaştı.

Kalın, Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu ziyaretimizin amacı, Türkiye-Ukrayna ilişkileri ve tabii ki devam eden savaşla ilgili görüşmeler yapmak ve özellikle savaşın sonlandırılması ile ilgili çalışmalara katkı sunmak. Hem bu konuları görüşmek hem de Mariupol başta olmak üzere buradan sivillerin tahliyesi, insani bir koridorun açılması ve diğer konularla ilgili kapsamlı görüşmeler yaptık" dedi.

Ankara'nın, Rusya ve Ukrayna arasında müzakerelerde arabuluculuk rolünü sürdüreceği mesajı veren Kalın, "İstanbul sürecinin devam ettirilmesi, bu savaşın sonlandırılmasında kilit bir rol oynayabilir. Bununla ilgili çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da 18 Mart'ta Kiev'i ziyaret etmiş, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba'yla bir araya gelmişti.