KHK’ler ile üniversitelere yaşanan ihraçlara karşı kurulan Ankara Dayanışma Akademisi, yeni döneme hazırlanıyor. Akademiden yapılan açıklamada, “Yeni dönemde de ‘toplum için üniversite’ hayallerimizi tartışmaya, ‘Nasıl bir üniversite?’ sorusuna yanıt bulmaya çalışacağız” denildi

Ankara Dayanışma Akademisi: Toplum için üniversite’yi tartışmaya devam edeceğiz

BirGün ANKARA

2017 yılında, “Emeği ve dayanışmayı sürdürmek” amacı ile kurulan ve OHAL KHK’leri ile ihraç edilen akademisyenleri bünyesinde toplayan Ankara Dayanışma Akademisi, düz dönemine hazırlanıyor.


Yeni dönemde de “Nasıl bir üniversite?” sorusuna yanıt aramaya devam edeceklerini belirten Ankara Dayanışma Akademisi’nden (ADA) güz dönemine ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye tarihinde görülmemiş bir tasfiye dalgasıyla üniversitelerdeki görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenler ve onlarla dayanışma içindeki meslektaşlarının ‘başka bir akademi’ hayali ADA’ya hayat verdi” denildi.

BAŞKA BİR ÜNİVERSİTE MÜMKÜN

Yeni dönem kayıt başvurularının alındığı ADA’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Akademiyi koşulsuz bir tahakküm altına alma çabasına rağmen kuruluşundan bu yana bir araya gelebildiğimiz her yerde, sokaklarda, parklarda, kafelerde üniversitenin kurumsal hiyerarşi dışında da mümkün ve hatta gerekli olduğunu göstermek istedik. Bu zaman zarfında, kendi içimizde ve bizimle dayanışma içinde olan tüm dostlarımızla ‘alternatif üniversite, toplum için üniversite, özgür üniversite’ hayallerimizi yeniden tartışma olanağı bulduk. Bu akademik yılda da ‘Nasıl bir üniversite?’ sorusunun peşine düşmeye devam ediyoruz.”

ankara-dayanisma-akademisi-toplum-icin-universite-yi-tartismaya-devam-edecegiz-634978-1.