Meral Akşener, özel bir üniversitede yaptığı konuşmada Ankara'da CHP ile ortak aday çıkarabileceklerini belirtti. Mansur Yavaş adının hem CHP hem de İYİ Parti için öne çıktığı belirtilirken henüz kesin kararın verilmediği ifade ediliyor

Ankara düğümü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, özel bir üniversitede düzenlenen “Türkiye’de Gençlik ve Siyaset” konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Akşener, yaptığı konuşmada, “Ankara’ya hem Cumhuriyet Halk Partili seçmenin razı olabileceği, hem de sağ seçmen kitlesinin razı olabileceği bir kişi, iki partinin ortak adayı da olabilir” ifadelerini kullandı.
Meral Akşener konuşmasında sandık çağrısı yaparak, “Belediye seçimlerine giderken ittifaka kimisi ‘işbirliği’ diyor, biz ‘güç birliği’ diyoruz ama konuşmalarımız var. Bu parti kurulduğundan beri Sayın Erdoğan’ın partisi yıkılmaz armadaydı. Bir ihtiyar ve beli bükülmüş adam düşünün, iki seçimdir böyle gidiyor. Gençlere özellikle söylemek isterim, kime oy verirseniz verin sandığa gidin” dedi.

Meral Akşener, “İstanbul’a gelince elbette Cumhuriyet Halk Partisi başa güreşiyor. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul’da adayını çıkarır. İzmir’i tartışmaya bile değmez. İYİ Parti olmasaydı, biz bu partiyi kurmasaydık, Ak Parti’nin 24 Haziran’daki seçim sonuçlarındaki oyu ne olurdu? Yerel seçimlerde bir işbirliğinin, güç birliğinin oluşmasını çok istiyorum. Partim adına söylüyorum; bozan taraf biz olmayacağız. Bizim 9 ilçe belediyemiz var. Karabük, Uşak, Afyon ve Niğde illerinde çok iddialıyız. Belediye başkanlarımız da bu konuda son derece iddialı” şeklinde konuştu.

Başvurular başladı
İYİ Parti'de 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler nedeniyle aday adaylığı başvuruları dün başladı. Çok sayıda partili genel merkeze gelerek, burada oluşturulan komisyona belediye meclis üyeliği, belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, CHP ile bazı illerdeki işbirliği için görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Şu an iyi gidiyor. Bu süreç sonucunda süpriz isimlerle karşılaşacağız. Ankara için Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in de açıkladığı gibi Sayın Mansur Yavaş'ın partimizden aday olmasını istiyoruz. Mansur Yavaş'ın ortak aday şeklinde Ankara'ya iyi geleceğini düşünüyoruz. Bu konuda birikimli, tecrübeli, Ankara'yı bilen ve Ankaralı bir aday. Mansur Yavaş isminin Ankara için iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.

Seymen, Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den mi yoksa CHP'den mi aday olacağının sorulması üzerine, “Mansur Bey'in kararını ona bırakalım. O konuda bir açıklama yapmak yanlış olur. Ama Ankara'yı düşünen, Ankara için çalışmak isteyen ve Ankara'ya iyi gelecek bir aday Mansur Yavaş. İlerleyen günlerde kısa sürede ortaya çıkacaktır. Mansur Yavaş eğer partimizden aday olursa Ankara'yı kesinlikle alacağımızı düşünüyorum” dedi.