Tazminatları için çıktıları yolda Ankara’ya girişleri polis tarafından engellenen Uyar madencilerinin bekleyişleri sürüyor.

Ankara girişinde durdurulan madencilerin bekleyişi sürüyor

BİRGÜN EGE

Manisa’nın Soma ilçesinde 15 yıldır tazminatları ödenmeyen Uyar Madencilik işçileri, mücadelesini sürdürüyor. İşçiler, dün haklarını aramak için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’yla görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Ankara’ya girişinde durdurulan işçiler, geceyi bir benzin istasyonunda bekleyerek geçirdi.

Aralarından 5 kişilik bir heyetin dün Bakanlık yetkileriyle görüşmesine izin verildi. Heyet bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki partilerle görüşmenin ardından Bakanlık yetkilileriyle tekrar bir görüşme yapacak.

Bağımsız Maden- iş Genel Başkanı Tahir Çetin yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tazminatların ödenmesi için talimat verdi. Buna rağmen bu tazminatların ödenmesinde kim taş koydu? Siz Cumhurbaşkanı olarak talimat veriyorsunuz; bu talimat, ne için halen gündeme gelmiyor. Şaşırmış durumdayız. Bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

Madenci İdris Sarıkaya ise TBMM’deki milletvekillerine seslenerek, “Siz hiç soğuk beton üzerinde yattınız mı? Bizlere söz verenler, sözünü tutmayanlar; siz soğuk beton üzerinde yatıp, hak aradınız mı? Biz bu sözlerin tutulmasını istiyoruz. Ankara’ya geldik, engellendik. Siz Soma’ya geldiğinizde biz sizi böyle mi karşılıyoruz” diye konuştu.

ankara-girisinde-durdurulan-madencilerin-bekleyisi-suruyor-895894-1.