Ankara'da billboardlara yapıştırılan Kadın Platformu imzalı 'Kadına dil uzatan seviyesizleri Kınıyoruz' yazılı afişler sahipsiz kaldı

Ankara Kadın Platformu: Bu afişler bize ait değil

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait billboardlara yapıştırılan Kadın Platformu imzalı 'Kadına dil uzatan seviyesizleri Kınıyoruz' afişlerinin kimler tarafından hazırlandığı günlerdir merak konusu. Ankara Kadın Platformu ise yaptığı açıklamada, “Kadın Platformu” imzasıyla asılan afişlerin kendileriyle bir bağlantısı olmadığını ifade ederek, bu platformu daha önce herhangi bir kadın cinayeti ya da hak ihlalinde duymadıklarını belirttiler.

Evrensel'de yer alan habere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin billboardlarında yer alan afişlerin Ensar Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarının ortaya çıkmasıyla başlayan tartışmalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ensar Vakfı'nı sahiplenen açıklamaları nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ya yönelik sarf ettiği sözlerini kınamak için asıldığı düşünülüyor.

Ankara'daki sendika, dernek, siyasi parti ve meslek örgütlerinin içinde yer aldığı Ankara Kadın Platformu, “Kadın Platformu” imzasıyla asılan afişlerin kendileriyle bir bağlantısı olmadığını açıkladı.

Kadın cinayetleri, taciz, tecavüz ve çocuk istismarına yönelik yıllardır mücadele yürüten Ankara Kadın Platformu yaptığı yazılı açıklamada, bu ilanları veren ve Kadın Platformu adıyla ortaya çıkan platformun, daha önce herhangi bir kadın cinayeti ya da herhangi bir hak ihlalinde adının duyulmadığını belirtti.

Kadın Platformu adıyla ortaya çıkan bu yapının Ensar Vakfı'nda yaşanan korkunç olaylara dair en ufak bir açıklama yapmadığı vurgulanan açıklamada, platformun olay sonrası yaşanan tartışmalarda birden ortaya çıkarak olayın üstünü örtmeye hizmet eden tartışmalarda taraf olduğunun altı çizildi.

Açıklamada “Kadın Platformu, AKP iktidarının daha önce de yaptığı gibi kendi elleri ile oluşturarak yıllardır hak mücadelesi veren örgütlerin karşısına alternatif olarak oluşturduğu bir platform mudur yoksa?” denilerek, hangi örgütlerden oluşup, neler yaptığı hakkında herhangi bir bilginin olmadığı vurgulandı. Hükümet yetkililerinden milletvekilleri ve Başbakana kadar olayın araştırılması yerine Ensar Vakfı'nın savunulmasına tepki gösterilen açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın açıklamalarının ise korkunç olduğu vurgulandı. Ortaya çıkan olay sonrası yapılan açıklama ve kullanılan dilin dehşet verici olduğu belirtilen açıklamada, “Bizler dün olduğu gibi bu gün de çocuklara yönelik cinsel istismarlara, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze, kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, üzeri örtülmeye çalışılan bu korkunç olayın takipçisi olacağız. Sorumlularından hesap soracağız” denildi.