Ankara Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde saat 14.00’te Kolej Meydanı’na toplanarak  Sakarya Caddesi’ne yürüyeceklerini duyurdu. Kadınlar eyleme katılım çağrısı yaptı

Ankara Kadın Platformu'ndan çağrı: 8 Mart’ta sokaklardayız

BİRGÜN/ANKARA

Ankara Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde saat 14.00’te Kolej Meydanı’nda toplanarak Sakarya Caddesi’ne yürüyeceklerini duyurdu. Platform, “Emeğimiz, özgürlüklerimiz ve hayatımız için yan yana gelelim” diyerek eyleme katılım çağrısı yaptı.

Ankara Kadın Platformu bileşenleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirecekleri eyleme ilişkin Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantının yapıldığı salona, “8 Mart’ta Sokaklardayız” pankartı asıldı.

Platform adına açıklama yapan Aysun Gençtanır, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine değinerek, “Kadın direnişleri tüm dünyayı sarsıyor. Dünyanın her yerinde kadınlar emeklerinin sömürülmesine, esnek-güvencesiz çalışma koşullarının dayatılmasına, ırkçılığa, şiddete ve kadın cinayetlerine karşı mücadele ediyor. Bizler de bu ülkenin kadınları olarak 8 Mart’ta ülkenin her yerinde sokaklarda olacağız” diye konuştu.

'KADINLAR İÇİN ADALET İSTİYORUZ'

2019 yılında 474 kadının katledildiğini belirten Gençtanır, şunları söyledi:

“Bizler kadın katillerine ve onları koruyup aklayan AKP iktidarına inat bir kişi daha eksilmemek için mücadele ediyoruz. Hayattan koparılan tüm kadınlar için adalet istiyoruz. Savaşlar yüzünden göç eden, her türlü emek sömürüsüne, ayrımcılık ve şiddete maruz kalarak savaştan en büyük yarayı alan kesimlerin kadınlar olduğunu biliyoruz.

Tüm kadınlara dayanışmayı büyütme çağrısı yaparak, ‘örgütlenelim ve direnelim’ diyoruz. Ankara'daki tüm kadınları 8 Mart Pazar günü saat 14.00’te Kolej Meydanı’nda bulunan TED Üniversitesi önünde buluşmaya davet ediyoruz.”