Ankara Katliamı davasının karar duruşmaları bugün Sincan’da görülecek. Meslek örgütleri ve sendikalar, “Adalet mücadelemiz sürecek” açıklamasında bulundu

Ankara Katliamı davasında karar duruşması bugün: Adalet talebi sürecek

10 Ekim Ankara Katliamı’nın karar duruşmasına DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 10 EKİM DER çağrı yaptı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde yapılan basın toplantısı ile 31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Sincan Cezaevi Kampüsü mahkeme salonuna barıştan, emekten, demokrasiden, adaletten yana olan herkes çağrıldı. Açıklamaya CHP Milletvekili Kani Beko ve HDP Milletvekili Zeynel Özel de katıldı. 3 gün sürecek dava, bugün Sincan Cezaevi Kampüsü mahkeme salonunda saat 9.30’da başlayacak.

Yargı kararıyla faaliyetleri engellenmek istenen 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Eş Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun tarafından heyet adına yapılan açıklamada, “Ağıtlarımız, gözyaşlarımız, acılarımız ve öfkemizle yoğrulan adalet mücadelemiz hiç bitmeyecek. Bize destek olmak isteyenler Sincan Cezaevi kampüsündeki duruşma salonunda olmalı” dedi.

‘Barış kazanacak’
IŞİD’in gerçekleştirdiği iki ayrı intihar eylemi sonrasında 103 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın geride büyük acılar bıraktığının altını çizen Coşgun, şunları söyledi: Emniyet canlı bomba saldırısı istihbaratı nedeniyle polisin kendini korumasını istemiş ancak bu istihbaratı mitingin tertip komitesinden, mitinge katılan on binlerden gizlemiştir. Pimi çekenler, polisin yol uygulamasına ara verdiği saatlerde Ankara’ya giren adı, sanı, eşkali bilinen kişilerdir. Katliamın ardından yapılan cenaze törenleri, anma törenleri de hedef alınmış, acımız ve öfkemiz plastik mermilerle, gaz bombalarıyla, soruşturmalarla bastırılmak istenmiştir. Bizim acımız ve öfkemiz şiddetle bastırılmak istenirken, dönemin Başbakanı ‘saldırının ardından oylarımız yükseliyor’ diyerek, bu saldırıdan siyasi kazançla çıktıklarını ifade edebilmiştir Bilsinler ki, ağıtlarımız, gözyaşımız, acılarımız ve öfkemizle yoğrulan adalet mücadelemiz hiç bitmeyecek! Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar bu dava sürecek! Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak.”

Çoşgun’un ardından söz alan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Gerçek sorumluların çıkarılması, emek, barış, demokrasi ve adalet mücadelesine sahip çıkmak için bu duruşma önemli” dedi.

‘Sincan’a kaçırılması düşündürücü’
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da göstermelik bir dava yürütüldüğünü belirterek, “IŞİD ülkemize bağıra bağıra geldi. Yanlış uygulanan siyasi politikaların tezahürüdür. Bu davanın büyük salonlarda görülmesi gerekirken Sincan’a kaçırılması bile düşündürücüdür. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz.
Unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman ise ellerinden gelen her şeyi hem hekim olarak hem de kurum olarak yapacaklarını söyledi ve dayanışma için Sincan Adliyesi’ne çağrı yaptı.