TBMM'de Ankara milletvekillerinin 2020 yılı karnesine göre, MHP’nin 2 ve AKP’nin 9 milletvekili, TBMM’ye soru-araştırma önergesi veya herhangi bir yasa teklifi vermedi.

Ankara milletvekillerinin 2020 karnesi: Birçok AKP’li ve MHP’li vekil sınıfta kaldı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Ankara milletvekillerinin 2020 yılı karnesi ortaya çıktı.

Ankara’nın 35 milletvekili içerisinde geçen yıl en fazla soru önergesi ve en fazla araştırma önergesini CHP Milletvekili Levent Gök, en fazla yasa teklifini ise MHP’li Erkan Haberal verdi. MHP’nin 2 ve AKP’nin 9 milletvekili ise TBMM’ye soru-araştırma önergesi vermedi, herhangi bir yasa teklifi vermedi.

ANKA'da yer alan habere göre, Ankara’nın TBMM’ye gönderdiği 35 milletvekilinin 2020 yılı karnesi çıkarıldı. Buna göre TBMM Başkanlığı’na 2020 yılında en fazla soru önergesi ve en fazla araştırma önergesini CHP Milletvekili Levent Gök, en fazla yasa teklifini ise MHP’li Erkan Haberal verdi.

TBMM’nin yasama ve denetime ilişkin verilerinden 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle çıkarılan kayıtlara göre, soru önergelerinde CHP Milletvekilleri Levent Gök 487 soru önergesiyle birinci, CHP’li Murat Emir 293 soru önergesiyle ikinci, CHP’li Tekin Bingöl ise 148 soru önergesiyle üçüncü sırada yer aldı.

TBMM Başkanlığı’na verilen araştırma önergelerinde de 60 önergeyle Levent Gök birinci olurken, Gamze Taşçıer 25 önergeyle ikinci. Murat Emir de 23 önergeyle üçüncü sırayı aldı.

İlk imza sabi olunan yasa tekliflerinde ise ilk sırayı 44 teklifle MHP milletvekili Erkan Haberal alırken, 35 teklifle Murat Emir ikinci, 28 teklifle Levent Gök üçüncü oldu.

Ankara’nın 17 milletvekili TBMM’ye hiç soru önergesi vermedi, 20 milletvekili hiç araştırma önergesi vermedi, 19 milletvekili ise ilk imza sahibi olarak TBMM’ye hiçbir yasa teklifi sunmadı.

MHP’li Mevlüt Karakaya 16, Nevin Taşlıçay 9 soru önergesi vererek Haberal’dan sonra partisinde 2 ve 3. Sırayı alırken, Sadir Durmaz ve Yaşar Yıldırım ise herhangi bir yasama faaliyetinde bulunmadı.

9 AKP'Lİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VEYA YASA TEKLİFİ VERMEDİ

Benzeri biçimde AKP’de 2020 yılında TBMM’ye herhangi bir soru önergesi, araştırma önergesi veya yasa teklifi vermeyen 9 milletvekilinin isimleri şöyle:

►Ali İhsan Arslan,
►Asuman Erdoğan,
►Barış Aydın,
►Emrullah İşler,
►Hacı Turan,
►Lütfiye Selva Çam,
►Orhan Yegin, Yalçın Akdoğan,
►Zeynep Yıldız.