Ankara’nın yeni otobüsleri anketle belirlenecek

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kredisi onaylanan, 254’ü CNG’li, 28 adedi ise dizel olmak üzere toplam 282 yeni otobüs alımı için çıkılan ihale süreci tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni otobüslerin renk ve tasarımlarının Ankaralılar tarafından belirlenmesini istedi. EGO Genel Müdürlüğü, yurttaşları renk ve tasarım fikirlerini 28 Mayıs 2021 tarihine kadar “basin@ego.gov.tr” adresine gönderebileceğini bildirdi.

EGO Genel Müdürlüğü, yeni otobüslerin renk ve tasarımlarını belirlemek amacıyla anket çalışması yapacak.

Örnek tasarımların da yurttaşlarla paylaşıldığı ilk aşamada Ankaralılardan gelecek yeni tasarımlar komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucu seçilecek. İkinci aşamada ise seçilen tasarımlar Ankaralıların beğenisine sunularak bir anket düzenlenecek.

EGO Genel Müdürlüğü yaptığı duyuru ile otobüs filosuna katılacak yeni otobüslerin renk ve tasarımları konusundaki fikirlerini paylaşmak isteyen vatandaşların, 28 Mayıs 2021 Cuma gününe kadar “basin@ego.gov.tr” adresine A4 formatında çizerek ya da yazılı metin olarak iletebileceklerini bildirdi.

Örnek tasarımlar:

ankara-nin-yeni-otobusleri-icin-anket-basladi-876500-1.ankara-nin-yeni-otobusleri-icin-anket-basladi-876501-1.ankara-nin-yeni-otobusleri-icin-anket-basladi-876502-1.ankara-nin-yeni-otobusleri-icin-anket-basladi-876503-1.