Beşiktaş, Gençlerbirliği deplasmanında istediğini alamadı. Özellikle ikinci yarıda tek kale oynayan siyah-beyazlılar beraberliği yakalasa da galibiyeti getirmedi ve mücadele 1-1 eşitlikle tamamlandı

Ankara soğuğu yaramadı

Hem avrupada hem de ligde yoluna namağlup devam eden Beşiktaş, Ankara’da Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Sakatlanan Caner’in yerine Adriano savunmanın soluna geçmişti. Sağ tarafta Şenol güneş Gökhan Gönül’ü tercih etmişti. Savunmanın göbeği ise Marcelo ve Tosic ikilisine emanet etmişti. Orta alanda Necip ve Tolgay önlerinde ise Talisca yer alırken sağ tarafta Olcay sol tarafta Quaresma en uçta ise Cenk yer alıyordu. Gençlerbirliğinde ise maçtan bir gece önce rahatsızlanan Stancu maç kadrosundan çıkartılmıştı.

Beşiktaş için ilk sevimsiz an Necip’in sakatlanması oldu. Oğuzhan, Gökhan İnler ve Atiba’nın maç kadrosunda olmaması sebebiyle Şenol Güneş Rhodolfo’yu oyuna alıyor ve Tosic’i sol beke, Adriano’yu da Necip’in yerine kaydırıyordu. Beşiktaş yavaş yavaş rakip yarı sahada gözükmeye başlamış ve 22’de cılız da olsa ilk gol şansını da yakalamıştı. Ne var ki Beşiktaşlılar için maçın ikinci sevimsiz anı da gelmişti. Üç kaçtır gol yemeğen Fabri’nin anlamsız şekilde kalesini terk ederek topu ve rakibini kontrol altında tutabilecek durumdaki Rhodolfo’yu etkisiz hale getirmesi Serdar Gürler’i bir anda topl buluşturdu. Bu ikramı geri çevirmeyen Serdar ceza yayı civarından düzgün bir vuruşla takımını öne geçiriyordu. Golden sonra Gençlerbirliği, rakip yarı alanda daha fazla gözükmeye başlasa da maçın ilk yarısında başka gol olmadı.

İlk 45 dakika geride kaldığında Beşiktaş hem oyun hem de skor olarak rakibinin gerisinde kalmıştı. Şenol Güneş ikinci yarıya hem oyuncu hem de diziliş değişikliğiyle başladı. Olcay’ın yerine Aboubakar oyuna girerken Adriano tekrar savunmanın soluna geçiyor Marcelo’da orta sahada Tolgay’ın partneri oluyordu. Bu diziliş takım savunmasını zayıflatsa da Beşiktaş’ı 3. bölgede etkili bir hale getirmişti. Yeni diziliş ve Beşiktaş’ın oyun iştahı ikinci yarının 6. dakikasında sonuç vermiş ve Beşiktaş son haftalarda asist yapmayı alışkanlık haline getiren Quresma’nın ortasında Talisca’nın kafa vuruşuyla skoru eşitlemişti. Golden sonra skoru lehine çevirebileceği fırsatları da yakalayan Beşiktaş’ta Quresma ve Aboubakar’ın yaptığı vuruşlarda kaleci Hopf hata yapmadı. 74’te kaleciyle karşı karşıya durumdaki Cenk pas vermek yerine şut çekmeyi denese belki de takımını öne geçirecekti. Son 10 dakikaya girilirken tempo iyice arttı. Beşiktaş’ın yetenekli ayakları gol atmak için ellerinden gelen herşeyi yaparken Gençlerbirliği savunması ise canla başla kalesini savunuyor ve fırsat buldukça da kontra atağa çıkmaya çalışıyordu. Maçın en kritik anı ise 88’de yaşanıyor ve Cenk’in kafa vuruşu üst direkten dönüyordu. Başkentte maç karşılıklı birer golle sona eriyordu. Son Şampiyon haftanın açılış karşılaşmasında 2 puan kaybetse de maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturuyordu.