Ankara Tabip Odası, Adana Demirspor ve Giresunspor'un Süper Lig'e yükselmesi nedeniyle yapılan kutlamalar ile İsrail'in Filistin'e saldırılarına dönük kalabalık protestolara izin verilmesine "Pandemiyi yönetemiyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Ankara Tabip Odası'ndan koronavirüs tedbirlerine aykırı toplanmalara tepki

Ankara Tabip Odası, tam kapanma adı verilen dönemde 1. lig takımlarının küme yükselme kutlamaları ile İsrail protestolarına izin verilmesine tepki gösterdi.

"Siyasi iktidarın tüm Türkiye'yi sosyal ve ekonomik destek olmaksızın "tam kapanma" adı altında evlere hapsederek açlığa mahkum ettiği, vatandaşların parka çıkması nedeniyle para cezalarının uygulandığı, demokratik kitle örgütleri, sendika ve meslek örgütlerinin Covid-19 tedbirleri alarak yapmak istedikleri tüm etkinliklerin engellendiği bu günlerde spor klüplerinin şampiyonluk kutlamaları ve İsrail'in Gazze'yi işgali protestosu adı altında hiçbir tedbir alınmadan, yetkililerin izin vermesiyle gerçekleştirilen eylemlerin yakın dönemde yaratacağı tablo konusunda endişeliyiz," diyen Ankara Tabip Odası, "Salgının neden olduğu yıkımdan insanı korumuyorsunuz, aksine pandemiyi toplum üzerinde bir baskı ve kontrol aracı olarak kullanıyorsunuz. " ifadelerini kullandı.

Ankara Tabip Odası tepki açıklamasını "Pandemiyi yönet(e)miyorsunuz! Ölüyoruz!" ifadeleriyle sonlandırdı.

Tam kapanma adı verilen dönem için tüm toplanmalar yasaklanmış, 1 Mayıs kutlamalarına da bu nedenle izin verilmemişti. Ancak Adana Demirspor ve Giresunspor'un Süper Lig'e yükselmesi nedeniyle yapılan kutlamalar ile İsrail'in Filistin'e saldırılarına dönük kalabalık protestolara izin verilmişti.