Ankara Tabip Odası, 92’nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gazetecilere ödül verdi. Gazetemiz muhabiri İsmail Arı da "Halkın sağlık hakkına gösterdiği hassasiyet ve sağlık çalışanlarının mücadelesini tüm gerçekliğiyle ortaya koyan haberleri nedeniyle" ödüle layık görüldü

Ankara Tabip Odası'ndan muhabirimiz İsmail Arı'ya ödül

BirGün ANKARA

Sağlık alanında faaliyet gösteren ilk meslek odaları arasında yer alan Ankara Tabip Odası (ATO) 92’nci kuruluş yıl dönümünü ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri'nde kutladı.

ATO’nun kuruluş yıl dönümü etkinliğine birçok meslek örgütü temsilcisi de katıldı. Vişnelik Tesisleri’nde düzenlenen törende ATO’nun 92 yıllık faaliyetlerini ve mesleki anlamda kazanımlarını anlatan görüntüler yayınlandı.

GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ AÇLIĞA MAHKÛM EDİLİYOR

Törende konuşan ATO Başkanı Dr. Ali Karakoç, "Genç meslektaşlarımız KHK'larla, güvenlik soruşturmalarıyla açlığa mahkûm ediliyorlar. Daha demokratik bir ülkede yaşamak için birlikte mücadele edeceğimizi buradan birkez daha vurguluyorum" dedi.

HALKIN SAĞLIK HAKKINA GÖSTERDİĞİ HASSASİYET

Öte yandan törende sağlık alanında çalışmalar yapan gazetecilere de çeşitli ödüller verildi.

Bu kapsamda, Covid-19 pandemisinin dünyayı ve Türkiye'yi derinden etkilediği bir dönemde halkın sağlık hakkına gösterdiği hassasiyet ve sağlık çalışanlarının mücadelesini tüm gerçekliğiyle ortaya koyan haberleri nedeniyle BirGün Gazetesi muhabiri İsmail Arı'ya da bir ödül verildi.

BİRGÜN GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEK

Muhabirimiz Arı'ya ödülünü Ankara Dişhekimleri Odası (ADO) Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül takdim etti. Arı, yaptığı konuşmada, "92'nci yaşını kutlayan Ankara Tabip Odası'ndan bu ödülü almak benim için büyük bir onur. Her zaman olduğu gibi pandemi döneminde de canla başla çalışan sağlık çalışanlarına selam olsun. Sağlık çalışanları iyi ki varlar ve Ankara Tabip Odası iyi ki var. BirGün de her zaman olduğu gibi gerçekleri yazmaya devam edecek" ifadeleri kullandı.