Ankara Üniversitesi, sosyal medyada yayılan videodaki ifadeleri nedeniyle Uz. Dr. Güle Çınar’ın özür açıklamasını yayımladı. Çınar, söz konusu videodaki konuşmasında resmi verilerin aksine vaka sayısının binleri bulduğunu belirterek “Umre işi mahvetti, binlerce vaka var” demişti

Ankara Üniversitesi'nden sosyal medyadaki 'koronavirüs videosu' hakkında açıklama

Sosyal medyada yayılan ve sağlık çalışanlarına koronovirüs salgını konusunda verilen brifing sırasında çekildiği anlaşılan videoya ilişkin Ankara Üniversitesi’nden açıklama geldi.

Ankara Üniversitesi, bugün sosyal medyada İbni Sina Hastanesi'nde çekildiği ileri sürülen ve bir uzman doktorun "Aslında baya kontrollü gidiliyordu ama umre işi mahvetti. Artık binleri bulmaya başladı vakalar" ifadelerini kullandığı video hakkında açıklama yaptı. Konuyla ilgili incelemenin başlatıldığı belirtilen paylaşımda Uz. Dr. G. Çınar'ın ifadelerine yer verildi.

Başhekimlik açıklamasında “Konuyla ilgili inceleme başlatılmış olup gerekli uyarılar yapılmıştır” derken, özür mektubunun tarihinin “18 Mart 2018” olması dikkat çekti.

Brifing sırasında gizli şekilde çekildiği görülen görüntülerde bir kadın doktor, maske ve malzeme kullanımı konusunda uyarılarda bulunuyor ve durumun kötü gittiğini belirterek, “Umre işi mahvetti. Şu an vaka sayısı binleri bulmaya başladı. Söylendiği gibi yüzler falan değil” diyor.​

Konuşmanın görüntülere yansıyan kısmı şu şekilde:

"Kendinizi nasıl güvende hissedecekseniz öyle davranın ama malzemeleri çok dikkatli kullanmamız lazım çünkü görünüşe göre kötü başladık ve nasıl gideceğini bilmiyoruz. İtalya olmamayı umut ediyoruz. Aslında baya bir kontrollü gidiliyordu ama Umre işi mahvetti. Artık binlerle konuşabilirz vaka sayısını. Binleri bulmaya başladı çünkü vakalar. Söylendiği gibi öyle yüzlerde falan değiliz artık.

İstanbul çok fena, Ankara da fena başladı. Doğuda da var. Van'da da var. Kayseri'de var. Yurtdışından gelenler var. Önce kendimizi koruyacağız. Servilerde çalışacak olanlar için söylüyorum onların N95 tipi maske takmasına gerek yok ancak ne zaman ki hastaya aspirasyon gerekir o zaman..."

ANKARA TIP ÖĞRENCİLERİNDEN DESTEK DOKTOR ÇINAR'A DESTEK

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde görevli Doktor Güle Çınar'ı hedef alan Başhekimlik açıklaması tepki çekerken, Çınar'a destek öğrencilerinden geldi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem 6 öğrencileri bir açıklama yaparak Çınar'a destek verdi.

Açıklamada, görüntülerin gizli olarak kaydedildiği ve kesildiği belirtilirken, Çınar'ın salgın sürecinde gece gündüz demeden çalıştığı vurgulandı.

Açıklama şöyle:

ankara-universitesi-nden-sosyal-medyadaki-koronavirus-videosu-hakkinda-aciklama-702907-1.

SOSYAL MEDYADAN DOKTORA DESTEK

Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından, Ankara Üniversitesi'nin doktorun kimliğini açıklamasına ve başlatılan soruşturmaya yurttaşlar tepki gösterdi.

Sosyal medyada başlatılan etiket kampanyasıyla Uz. Dr. Güle Çınar'a destek mesajları atıldı.