KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, 17 Aralık’ta Ankara Tandoğan’da yapmayı planladıkları mitinge Ankara Valiliği’nin izin vermediğini açıkladı. Kendilerine miting yeri olarak sınırlı saatlerde Anıtpark’ın gösterildiğini kaydeden Kablan Yeşil, “Ankara Valiliği’nin bu keyfi ve hukuksuz kararını kınıyoruz. Bununla ilgili tepkimizi dile getirmek üzere yarın saat 12.30’da Meclis Çankaya kapısı önünde olacağız” dedi.

Ankara Valiliği KESK'in Tandoğan mitingine izin vermedi: "Bu keyfi kararı kınıyoruz"
Fotoğraf: ANKA

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 17 Aralık’ta Ankara Tandoğan’da yapmayı planladıkları “Seçim bütçesi değil, geçim bütçesi istiyoruz” mitingine Ankara Valiliği’nin izin vermediğini duyurdu.

Valiliğin, miting için Anıtpark’ı gösterdiğini belirten KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Maalesef ülkemiz, keyfiyet ve hukuksuzluk ülkesi haline gelmiştir. Birkaç gün önce grevleri yasaklamakla övünen Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Birleşik Metal İş ve Öziplik İş’in grev kararını kararname ile yasaklayan aynı yasakçı zihniyet geçmişten bugüne hukuksuzluklarını devam ettirmiştir. Aynı Gezi’deki hukuksuzluğa imza atıldığı gibi maalesef siyasi iktidarın vesayeti altına girmiş yargı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hem siyaset yasağını kapsayan hem de 2 yıl 15 gün ceza kapsayan karara imza attı" ifadelerine yer verdi.

"Hukuksuzluklar silsilesi böyle bitmedi" diyen Yeşil, "Bir yasaklamaya da bugün Ankara Valiliği tarafından karşı karşıya kaldık. Miting başvurumuzu 28 Kasım’da gerçekleştirmiş olmamıza, kamuoyuna bunu duyurmamıza, tüm Türkiye’de örgütlenme ve hazırlık çalışmalarını yapmış olmamıza rağmen Valilik geçen süre içerisinde bize herhangi bir cevap vermemiştir. Biz birçok yolla yasal hakkımızı kullanıp bilgi almaya çalıştığımız halde bu bilgi bize ulaşmamıştır" dedi.

"VALİLİĞİN KEYFİ KARARINI KINIYORUZ"

Yeşil, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün, çok kısa bir süre önce mitingle ilgili bize bir bilgilendirme yapılmıştır. Tandoğan Meydanı olarak başvurumuzun kabul edilmediği, Anıtpark’ta yapılması, ayrıca miting saatleri ile ilgili de bir sınırlama getirilmiş. Özellikle uzak yerlerden katılımın olacağı göz önünde bulundurularak saat 10 ile 14 arasında bir sınırlama koyan kararın bize tebliğ edilmesi fiili bir yasaklamadır. Ankara Valiliği’nin bu keyfi ve hukuksuz kararını kınıyoruz. Bununla ilgili hukuksal süreci de başlatacağız. Avukatlarımız süreçle ilgili çalışmalara başladılar. Bu hukuksuzluklar silsilesinin bir yerde son bulacağına biz elbette inanıyoruz. Bu yasaklama ve engellemeler bizlere geri adım attırmamıştır. İş yerlerinden topladığımız bütçe taleplerimizi içeren imzalarımız vardı hem bu imzaları Meclis’e teslim etmek üzere hem de bu antidemokratik yasakçı zihniyeti kınamak, bununla ilgili tepkimizi dile getirmek üzere yarın saat 12.30’da Meclis Çankaya kapısı önünde olacağız. 2023 bütçesinin yoksulluğa, işsizliğe, savaşa karşı bir bütçe yerine bu ülkede yaşayan milyonların taleplerini göz önünde bulunduracak seçim bütçesi değil geçim bütçesi talebini yükseltmeye ve haykırmaya devam edeceğiz.”

Kablan Yeşil, Anıtpark’ta mitingin yapılıp yapılmayacağı ve Tandoğan Meydanı’nda ısrarcı olunup olunmayacağına dair sorulara da şu yanıtları verdi:

“Yürüyüşün yapılmasına olanak tanımayan, bütün Türkiye’den 10 binlerce insanın sığabileceği bir alan olmayan, gösterilen alan demek çok doğru değil bize mitingi yapmayın demek anlamına geliyor. Biz bu keyfi ve hukuksuz dayatmayı kabul etmiyoruz. Yerellerde güçlü KESK’in öncülüğünde bütün emek ve demokrasi güçleri ile biz Meclis önünde olurken yerellerde de bütçe taleplerini ve bu keyfiyeti protesto edeceğimiz eylem etkinlikler gerçekleştireceğiz.”

(ANKA)