Ankara’da Barış Çakan isimli genç, 3 kişi tarafından saldırıya maruz bırakıldı. Kalbinden bıçaklanan Çakan, olay yerinde yaşamını yitirirken saldırganlar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı

Barış Çakan’ı öldüren 3 kişi tutuklandı

Ankara Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde akşam saat 22.30’da Barış Çakan isimli genç kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Gece arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için üç kişilik bir grubun saldırısına uğradığı iddia edilmişti. Baba Nihat Çakan, oğlunun ezan okunduğu sırada müzik dinleyen 3 kişiyi uyardığı için kavganın çıktığını söyledi.

Barış Çakan'ın cenazesi, Elvankent Söğüt Camisi'nde öğle namazından sonra Elvankent Mezarlığı'na defnedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olayın ardından Barış Çakan'ın "Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle öldürüldüğü" yönünde haberler çıktı. Ankara Valiliği iddiaları yalanladı.

Ankara Valiliği, Çakan’ın ailesinin beyanlarına göre Kürtçe müzik dinlediği için saldırıya uğrayarak öldürüldüğü belirtilen Barış Çakan cinayetine ilişkin açıklama yayınladı.

Yayınlanan açıklamada, “İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır” denildi.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır. Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir.

Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır.

BABA ÇAKAN: EZAN OKUNURKEN MÜZİK DİNLEYENLERİ UYARMIŞ

Barış Çakan'ın babası Nihat Çakan, akşam ezanından 10 dakika önce oğlu Barış Çakan'ı, mahalle arkadaşı B.A'nın dışarı çağırdığını, oğlunun gitmesini istemediğini ancak kısa sürede döneceğini belirttiği için rıza gösterdiğini söyledi.

Oğlu dışarı çıktıktan yaklaşık 20 dakika sonra arkadaşı B.A'nın, telefonla arayarak Barış'ın eve gelip gelmediğini sorduğunu ifade eden Çakan, "Arkadaşı dedi ki 'Biz kavga ettik, ben kaçtım onu göremiyorum.' Bunun üzerine evden fırladım. Arkadaşı olay yerini söyledi, polis, ambulans gelmiş. Gittik baktım, 3 kişi tarafından bıçaklanmış." dedi.

Oğlunun neden bıçaklandığını anlatan baba, şunları kaydetti:

"Bunlar dışardayken, aracın içerisindeki 3 kişi müzik dinliyormuş, o esnada da ezan okunuyormuş. Oğlumun arkadaşı, 'Ezan okunuyor şunun sesini biraz kısın, ezan bitsin' diyor. Karşı taraf da diyor ki 'Sen bana İslamiyeti mi öğreteceksin?'. Kavga ediyorlar, arkadaşı kaçıyor, bizim çocuk ellerinde kalıyor. 3 kişi birden buna saldırıyorlar. Olay böyle..."

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada , Barış Çakan’ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olayda şüpheliler K.Y., A.B. ve Ö.Y.’nin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları belirtildi.