Tazminatları için çıktıları yolda Ankara’ya girişleri polis tarafından engellenen Uyar madencilerinin bekleyişleri 3’üncü günde de devam ediyor. İşçiler, haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söylüyor.

Ankara’ya girişleri engellenen madenciler betonda yatıyor: Sesimizi artık duysunlar

BİRGÜN EGE

Manisa’nın Soma ilçesinde 15 yıldır tazminatları ödenmeyen Uyar Madencilik işçileri, mücadelesini sürdürüyor. İşçiler, haklarını aramak için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’yla görüşmek üzere Ankara’ya gitmek isterken polis tarafında 3 gündür kentin girişinde engellenerek bekletiliyor. Aralarından 5 kişilik bir heyet ise 3 gündür Bakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki partilerle görüşmeler sürdürüyor. Heyet bugün de AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme gerçekleştirecek.

İşçiler, süreç içinde oyalandırıldıkları ve bir an önce sorunun çözülmesi çağrısında bulundular. Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmede, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın konuyu 2 aydır Meclis’e sunmadığını belirtti. Çetin, “Maden işçisini artık oyalamayın. Bugün yine Meclis’e gideceğiz. Mustafa Elitaş ile bir görüşme gerçekleştireceğiz. Bizim mücadelemiz haklı bir mücadele. Elitaş; Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın verdiği sözün arkasında durmak zorunda. Tüm işçiler hakkını alarak buradan evine dönecek” dedi.

BETONDA YATIYORUZ

Maden işçisi Adem Dadaklı ise şunları söyledi: “Biz bu yola ölmek var, dönmek yok parolasıyla çıktık. Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Bugüne kadar verilen sözler tutulmadı. Yıllardır oyalanıyoruz ve hala oyalanmaya devam ediyoruz. Biz çocuk değiliz. Yıllardır madenlerde çalışmış ve bedel ödemiş işçileriz. Madencileri Ankara’nın girişinde bekletiyor. Birileri güzel yataklarında yatarken bizler betonda yatıyoruz. Hırsızlık yapanları saraylarda beslersiniz. Madencileri taşın üstünde yatırıyorsunuz. Sesimizi artık duysunlar.”