İzmir, İstanbul, Zonguldak ve Diyarbakır’dan başlayan yürüyüş, bugün Ankara Garı önünde 12.00’de yapılacak kitlesel açıklamayla son bulacak.

Ankara’ya yürüyen emekçiler engel tanımıyor

Yakup Küçük

KESK’e bağlı Haber-Sen ve BTS sendikalarının TCDD ve PTT’de yaşanan baskı, sürgün ve ihraçlara karşı dört ilden başlattığı Ankara yürüyüşü dün de sürdü. Yürüyüşün İzmir ve Diyarbakır kolları önceki gün yola çıkmıştı. İstanbul ve Zonguldak’taki emekçiler de dün tüm engellemelere karşın başkente doğru yürüyüşe geçti.

Emekçilerin bugün Ankara’ya varması bekleniyor.


Diyarbakır’dan önceki gün yola çıkan emekçiler, dün yürüyüşün ikinci gününde Adana’daydı. Gar önünde yapılan açıklamaya CHP ve HDP’nin Adana milletvekilleri ile birçok siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcisi destek verdi. Açıklamayı okuyan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, şunları kaydetti:

“Ulaştırma Bakanlığı’nın kurumlarında faaliyet yürüten sendikalarımızın üye, yönetici ve temsilcileri yoğun baskılarla karşı karşıya. Sosyal medyada paylaşımda bulunmamız bile tehdit olarak görülüyor, hakkımızda soruşturmalar açılıyor, cezalar veriliyor, sürgüne gönderiliyoruz. Bu ayrımcı ve hukuk dışı uygulamaların geri alınması talebimizi hem ilgililere iletmek hem de bu hukuksuzluklara sessiz kalmadığımızı, kalmayacağımızı vurgulamak için Ankara’ya yürüyoruz.”

***

İSTANBUL KOLUNA ENGELLEME

İstanbul’daki emekçiler ise Haydarpaşa Garı önünde basın açıklaması yaparak yürüyüşe başlamak istedi; ancak polis engeliyle karşılaştı. Tüm engellemelere karşın yapılan açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da destek verdi.

Zonguldak yürüyüş kolu da PTT Merkez Müdürlüğü önünde bir açıklama yaparak yürüyüşe başladı. “Baskı, ihraç ve sürgünler bizi yıldıramaz!” pankartı açan emekçiler, PTT yönetimine hukuksuz sürgünlerin geri alınması çağrısında bulundu. Ardından tren garına yürüyen emekçiler, TCDD yönetimini de uyararak haksızlıklara karşı mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.