Spor Toto Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü'nde teknik direktörlük görevine Tolunay Kafkas getirildi. 6 yıl aranın ardından Süper Lig'e dönen Tolunay Kafkas, ilk hedeflerinin küme düşme hattından kurtulmak olduğunu söyledi. Öte yandan Kafkas, bu sezon başkent ekibinde görev yapan 4. teknik direktör oldu.

Ankaragücü'nün yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas oldu
Fotoğraf: AA

MKE Ankaragücü Kulübü teknik direktörlük görevine Tolunay Kafkas'ı getirildiğini düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu.

Basın toplantısında konuşan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sportif başarının önemine değindi. Koca, “Bu kadronun ilk 7-8'de olacağını düşünüyorduk. İnsana dayalı bir oyun olduğu için maalesef bu elimizde değil. Bu sorunu aşmak için tecrübesine inandığımız, geçmişte birçok başarıya imza atmış Tolunay Kafkas hocamızla anlaştık. Tolunay hocamla 1,5 yıllık sözleşme yapıyoruz ama başarılı oldukça her zaman en iyi şekilde burada iltifata tabi tutulur" diye konuştu.

Türkiye'de şu an maddi açıdan sıkıntısı olmayan nadir kulüplerden olduklarını belirten Faruk Koca, "Ben hiçbir zaman kadroya karışmam. Hoca yorumumu sorarsa söylerim, onun dışında söylemem. Ben kulübü, takımı da hoca yönetir. Faruk Koca olarak belki fedakarlık yapan ben gözüküyorum ama yönetimimizin ciddi bir sorumluluğu var. Bütçemizin yüzde 80'ini mevcut yönetim üstlenmiştir. MKE Ankaragücü tarihinde olmayan, birçok kulüpte olmayan özverili bir yönetim var. Bizler gelip geçiciyiz. Bu bir emanet. Emaneti taşımanın mücadelesini veriyoruz" ifadelerini kullandı.

“GENÇ OYUNCULARI MKE ANKARAGÜCÜ’NE KAZANDIRACAĞIZ”

Sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas ise kendisini göreve getiren başkan ve yönetime teşekkür etti.

Kulüp takımı çalıştırmadığı sürenin kendisini geliştirme anlamında avantaj olduğunu dile getiren Kafkas, MKE Ankaragücü'ne genç isimler de kazandırmak istediklerini anlatarak, "Eğer başkanımız, yönetim uygun görürse bütün elit genç oyuncuları MKE Ankaragücü'ne kazandırmak isterim. MKE Ankaragücü üreten, oyuncu geliştiren bir kulüp haline geldi. Ekonomik şartlar zor bir duruma geldi. Yetenekli ve genç oyuncuları MKE Ankaragücü'ne kazandıracağız. Çok daha iyi yerlere geleceğiz" şeklinde konuştu.

“BU CAMİAYA SAYGISIZLIK YAPMADIM”

Daha önce bir basın mensubuyla yaptığı tartışma hatırlatılan Kafkas, bu konunun yanı sıra "MKE Ankaragücü taraftarıyla geçmişte bir sıkıntı yaşadınız. Bununla ilgili ne söylersiniz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Benim bir tane talihsiz bir videom var. Bu da sosyal medyada geziyor. İlk yıllarda hatalar yapabiliyoruz. Defalarca özür diledim. Hiç doğru bir hareket değildi. Maalesef Türkiye'de bazı şeyler üzerime yapışıyor. Çalıştıkça sizlerle olan iletişimimi göreceksiniz. Ben Ankara'da doğdum, büyüdüm. Ben bu kulübün Balkan Kupası maçlarını 19 Mayıs Stadı'nda izledim. Bu camiaya bir saygısızlık yapmadım, yapmam da. Gecekondu Tribünü'nün ne olduğunu iyi bilirim. Asla Ankaragücü taraftarına saygısızlık yapmam. Geçmişte sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Literatüre geçmiş taraftar gruplarına saygısızlık bizde olmaz."

Ankaragücü için hedeflerini de anlatan Kafkas, "MKE Ankaragücü kadrosunu beğeniyorum. Sonuçta her iyi kadro, iyi iş çıkaramayabilir. Kötü sonuçlarla biten kadrolar oldu. İlk hedefimiz bir an önce küme düşme hattından çıkmak, tabii ki Türkiye Kupası'nı da kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

TOLUNAY KAFKAS, 6 YIL SONRA SÜPER LİG'E DÖNDÜ

MKE Ankaragücü'nde teknik direktörlük görevine getirilen Tolunay Kafkas, 6 yıl sonra Spor Toto Süper Lig'e döndü.

Türkiye Futbol Federasyonunda 2017'de göreve başlayan Tolunay Kafkas, Genç Milli Takımlar Sorumlusu ve Ümit Milli Takım Teknik Direktörü olarak yakın zamana kadar çalıştı.

Ankara doğumlu 54 yaşındaki teknik adam, daha önce Kayserispor, Gaziantepspor, Trabzonspor, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor'un başında bulunmuştu.

Son olarak 2017'de Akhisar Belediyespor'u çalıştıran Kafkas, Kayserispor ile 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazandı.

MKE ANKARAGÜCÜ'NDE 4. TEKNİK DİREKTÖR

Tolunay Kafkas, bu sezon başkent ekibinde görev yapan 4. teknik direktör oldu.

Sezona, takımı Spor Toto Süper Lig'e çıkaran Mustafa Dalcı ile başlayan MKE Ankaragücü, ilk üç maç sonunda teknik direktör değişikliğine gitti.

Ömer Erdoğan ile anlaşan sarı-lacivertlilerde bu birliktelik de uzun sürmedi ve ligin 23. haftasındaki VavaCars Fatih Karagümrük yenilgisinin ardından genç teknik direktör görevinden istifa etti.

Başkent ekibi, Sedat Ağçay yönetiminde 3 maça çıktı ve 2 yenilgi, 1 galibiyet aldı.

Milli maç arasının ardından deplasmanda Medipol Başakşehir'e rakip olacak MKE Ankaragücü, 7 galibiyet, 4 beraberlik, 13 mağlubiyet sonucu hanesine yazdırdığı 25 puanla 15. sırada bulunuyor.

(AA)