Mahkeme kararı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleşen Ankapark’ın ne şekilde değerlendirilmesi gerektiği Ankara’da yaşayan yurttaşlara soruldu. En fazla öneri, tesisin yeşil alan olarak kullanılması gerektiği olurken “Hayvanat bahçesi yapılsın” önerisi ikinci sırada yer aldı.

Ankaralılar “Ankapark ne olsun?” sorusunu yanıtladı

Mustafa BİLDİRCİN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, devralınan Ankapark’ın nasıl değerlendirilmesi gerektiğini yurttaşlara sordu. İlk 24 saatte 41 bin 525 öneri toplandı. En fazla öneri Çankaya ilçesinde yaşayan yurttaşlardan geldi.

Toplam 41 bin 525 öneri arasında 9 bin 501 adet öneri ile “Ankapark yeşil alan olarak kullanılsın” önerisi öne çıktı. Tesisin hayvanat bahçesi olarak kullanılması gerektiğini belirten öneri sayısı 7 bin 648, “AOÇ’ye verilsin” denilen öneri sayısı ise 4 bin 454 oldu. Tesisin spor alanı olarak kullanılmasını talep eden öneri sayısı 4 bin 452, “Eğlence alanı olsun” talebini içeren öneri sayısı ise bin 999 olarak kaydedildi.

'NEFES' KELİMESİ ÖNE ÇIKTI

ABB’ye iletilen önerilerde öne çıkan kelimeler de dikkati çekti. Buna göre, yurttaşların tesisin ücretsiz olmasını istediği belirlendi. Önerilerde, “Nefes” kelimesi de öne çıkarken belediyeden yapılan değerlendirmede, “Halkımızın yeşil alan talebi vurgulanmaktadır” denildi.

MEVCUT DURUM

ABB yetkilileri, Ankapark’taki mevcut durumun belirlenmesi amacıyla tespit çalışmalarını sürdürüyor. İnternet üzerinden açılan form sayfasından parkın akıbeti ile ilgili görüşler alınıyor. Kararın kısa süre içinde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.