ABD'de 59. başkanlık seçimleri için yapılan anketlerde Demokrat aday Joe Biden'ın Cumhuriyetçi aday Donald Trump'tan önde olduğunu gösteriyor. Biden, araştırmalara göre, seçimlerin kaderini belirleyecek 6 eyaletten 5'inde de Biden'ın önde olduğu belirtiliyor.

Anket: ABD başkanlık seçimlerinde hangi aday önde?

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri yarışında Demokrat aday Joe Biden, mevcut ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın ortalama yüzde 7,6 önünde görünüyor.

ABD'de yayın yapan siyasi analiz sitesi "Real Clear Politics"in derlediği güncel anketlere göre, ülke genelinde Demokrat aday Biden, yarışı Trump'ın ortalama yüzde 7,6 önünde götürüyor.

ANKETLERDE BİDEN ÖNDE

CBS, ABC, Washington Post ve Economist anketlerinde de Biden, Trump'ın yüzde 10 önünde görünürken, CNN'in anketine göre Biden sadece yüzde 4 önde bulunuyor.

Seçimlerin kaderini belirleyecek 6 eyaletten 5'inde de Biden'ın önde olduğu görülüyor.

anket-abd-baskanlik-secimlerinde-hangi-aday-onde-772731-1.

TRUMP, KUZEY CAROLİNA'DA ÖNE ÇIKIYOR

Biden, Trump'a Michigan'da yüzde 6,7, Wisconsin'de yüzde 6,5, Pennsylvania'da yüzde 5,7, Florida'da yüzde 5 ve Arizona'da ise yüzde 2 fark atıyor.

Kuzey Carolina'da öne çıkan Trump, bu eyalette Biden'ın yüzde 0,6 puan önünde görünüyor.

anket-abd-baskanlik-secimlerinde-hangi-aday-onde-772732-1.

BİDEN RESMEN BAŞKANLIK ADAYI GÖSTERİLMİŞTİ

Joe Biden, geçen hafta sanal ortamda düzenlenen Demokrat Parti Kongresinin ikinci günü olan 18 Ağustos'ta resmi olarak partinin başkan adayı gösterilmişti.

Cumhuriyetçi Partinin de yine Kovid-19 salgınından dolayı sanal ortamda gerçekleştireceği Kongre sonrasında Trump'ın, başkan adayı olarak 27 Ağustos'ta resmen ilan edilmesi bekleniyor.

ABD'de 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirilecek.