ABD'de yapılan bir ankete göre halkın yarısı koronavirüse karşı aşı olmayı düşünmüyor. Bugün yayınlanan araştırmaya göre ankete katılanların yüzde 31'i aşı olup olmama konusunda emin değil. Her beş kişiden biri ise aşıyı reddedeceğini söylüyor

Anket: ABD halkının sadece yarısı koronavirüs aşısı olmayı düşünüyor

Dış Haberler Servisi

Associated Press ve NORC araştırma şirketinin yaptığı bir ankete göre, ABD halkının sadece yarısı (yüzde 49), koronavirüse karşı aşı olmayı düşünüyor. Pandemiye sebep olan koronavirüse karşı aşı geliştirmek için küresel düzeyde sürdürülen çaba düşünüldüğünde bu rakam şaşırtıcı derecede düşük.

Ancak bununla birlikte bu rakam giderek artabilir. Bugün yayınlanan araştırmaya göre ankete katılanların yüzde 31'i aşı olup olmama konusunda emin değil. Her beş kişiden biri ise aşıyı reddedeceğini söylüyor.

Ankete katılanlara "Koronavirüs aşısı hazır olduğunda, aşı olmayı planlıyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Cevapların yaş, ırk ve etnik kökene göre dağılımının yanı sıra siyasi parti tercihine göre de değerlendirmesi yapıldı. Buna göre, aşı olmayı düşünenlerin yüzde 62'si Demokrat Parti'yi destelerken, yüzde 43'ü ise Cumhuriyetçi.

Aşı olmayı düşünmeyen 10 kişiden 7'si aşının güvenliğine ilişkin kaygı duyarken, 4'ü ise aşı sırasında Covid-19 hastalığı kapma korkusu yaşıyor. Ancak önde gelen aşı adaylarının çoğu koronavirüs içermiyor, bu nedenle enfeksiyon riski de bulunmuyor.

Ankete katılanlara "Koronavirüse karşı aşının ne zaman kullanıma hazır olacağını düşünüyorsunuz?" sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 61'i 2021 yılı icinde bir tarihte, yüzde 20'si 2020 bitmeden, yüzde 17'si ise 2022 yılı veya sonrasında aşının hazır olacağını düşünuyor.

Kaynak: Associated Press