MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre, toplumun yüzde 80,6'sı ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor. Bu oran AKP seçmeninde yüzde 61,4 olurken, MHP seçmeninde ise yüzde 80,7.

Anket: AKP'li ve MHP'li seçmenler ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor

MetroPOLL Araştırma'nın 'Ekonomi yönetimi' anketinden dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. AKP'li seçmenlerin yüzde 61,4'ü, MHP'li seçmenlerin ise yüzde 80,7'si ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

Katılımcılara sorulan "Son zamanlarda ülkemizde ekonominin iyi mi yoksa kötü mü yönetildiğini düşünüyorsunuz?" sorusuna yüzde 80,6 oranında "Kötü yönetildiğini düşünüyorum" yanıtı verildi. Ekonominin iyi yönetildiğini söyleyenlerin oranı sadece yüzde 16,3 oldu. "Fikrim yok / Cevap yok" diyenlerin oranı ise yüzde 3,1'de kaldı.

Ankette AKP'li ve MHP'li seçmenlerin yanıtı dikkati çekti.

Buna göre, ekonominin kötü yönetildiğini düşünen AKP'li seçmenlerin oranı yüzde 61,4 olurken, MHP'li seçmenlerde bu oran yüzde 80,7 oldu.

AKP'li seçmenin yüzde 33,7'si ekonominin iyi yönetildiğini söylerken, yüzde 4,9 "Fikrim yok / Cevap yok" yanıtını verdi. Ekonominin iyi yönetildiğini söyleyen MHP'li seçmenlerin oranı ise yüzde 19,3'te kaldı. Yüzde 0,7 ise "Fikrim yok / Cevap yok" yanıtını verdi.

"Ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyorum" diyen CHP'lilerin oranı yüzde 98,8 olurken, İYİ Partili seçmenlerde bu oran yüzde 96,6 olarak görüldü.

HDP seçmenin yüzde 98,2'si de ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor. Saadet Partili seçmenlerde ise bu oran yüzde 100.

anket-akp-li-ve-mhp-li-secmenler-ekonominin-kotu-yonetildigini-dusunuyor-938448-1.