MetroPOLL Araştırma’nın gerçekleştirdiği ankete göre, yüzde 46, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanacağını savunurken, yüzde 49 “Kazanamaz” diyor. MHP’li seçmenin yüzde 13’ü, AKP’li seçmenin ise yüzde 8.7’si Erdoğan’ın seçimi kazanamayacağı görüşünde.

Anket: Halk Erdoğan’ın kazanacağına inanmıyor

MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Türkiye’nin Nabzı Mayıs 2022 anketinden bir bölümü Twitter hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Ankete katılanlara, “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı?” sorusu yöneltildi.

Ankette katılımcıların yüzde 46’sı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması durumunda seçimi kazanacağını savundu. Yüzde 49 ise kazanamayacağını söyledi. Anket sonucuna göre, Erdoğan kazanamaz diyenlerin yaklaşık 3 puan önde olduğu görüldü.

Anketteki detaylı sonuçlar şöyle:

  • Kesinlikle kazanır: Yüzde 22,8
  • Kazanır: Yüzde 23,1
  • Kazanamaz: Yüzde 29,4
  • Kesinlikle kazanamaz: Yüzde 19
  • Fikrim yok / Cevap yok: Yüzde 5.7

anket-cogunluk-erdogan-in-kazanacagina-inanmiyor-1024835-1.

Aynı sorunun partilere göre dağılımında ise MHP’li seçmenin yüzde 13’ü, AKP’li seçmenin ise yüzde 8.7’si ‘Erdoğan kazanamaz’ diyor.

MetroPOLL Araştırma anketini sosyal medya hesabından paylaşan Özer Sencar, “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ‘Erdoğan kazanamaz’ diyenler yaklaşık 3 puan de görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

anket-cogunluk-erdogan-in-kazanacagina-inanmiyor-1024836-1.

AKP OYLARININ YÜZDE 40’INI KAYBETTİ

Öte yandan Özer Sencar, bir başka paylaşımında ise 2015 Kasım seçimlerinden bu yana kaybettiği AKP’nin oylara dikkat çekti.

Sencar ilgili grafiği “2015 Kasım’ından bu yana AK Parti oylarının yaklaşık %40’ını kaybetmiş” notuyla paylaştı.

anket-cogunluk-erdogan-in-kazanacagina-inanmiyor-1024837-1.