Anneler Günü bu yıl salgın koşullarında kutlandı. Dünyanın büyük bölümünde kutlamalar, dijital ortamda gerçekleşti. Sağlık çalışanları da Anneler Günü’nü evlatlarından ayrı geçirdi

Anneler Günü’ne mesafeli kutlama

Anneler Günü bu yıl zor koşullarda gerçekleşti. Salgın nedeniyle çoğu anne evlatlarıyla telefonla ya da görüntülü görüşebildi. 65 yaş üstü anneler ise günler sonra sokağa çıkma keyfi yaşadı.

Sağlık çalışanları da Anneler Günü’nü evlatlarından ayrı yaşadı. Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde görev alan doktor ve hemşireler, Anneler Günü’nü çocuklarından ayrı geçirdi. Dr. Ayşegül Tuna, 7 aylık bebeğinin olduğunu ve zor bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Covid-19 kurallarına uyarak hareket ettiğini ve çocuğundan zaman zaman ayrı kalarak yoğun şekilde çalıştığını ifade eden Tuna, “Çocuğuma sarılmayı çok özledim. Anneler Günü’nü bu şekilde geçirmek çok zor” dedi.

Göğüs hastalıkları servisi sorumlusu 2 çocuk annesi hemşire Nazime Çelik de “Anneler Günü’nü bu sene çalışma ortamında geçiriyoruz, buruk geçiyor. İnşallah bu salgını da atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Acil servis sorumlu hemşiresi Nazan Bulut ise Anneler Günü’nü duygusal açıdan kötü bir durumda geçirdiklerini belirterek bu kötü günleri geride bırakıp evlerine rahat bir şekilde gideceklerine inandıklarını dile getirdi.

ÇİÇEKÇİLER SEVİNDİ

Anneler Günü’nde en çok sevinen kesim çiçekçiler oldu. Yaklaşık 40 gündür kapalı olan çiçekçilerin iki gündür açık olması sevindirdi.

Kayseri Çiçekçiler Derneği Başkanı Mustafa Doğan, “Çiçeklerimizin çoğunu bu süreçte attık, tamanına yakını bozuldu. İki gündür gece gündüz çalışıyoruz. Koronavirüsten sonra işlerimizin açılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Annelerini yitiren evlatlar, evlatlarını yitiren anneler için dün oldukça zor geçti. O evlatlardan biri de Kırıkkale’de, annesi gözleri önünde babası tarafından bıçaklanarak öldürülen F.B.B. idi. Annesi Emine Bulut için, ‘’Anne lütfen ölme’’ diye feryat ederken çekilen görüntüleri ile hafızalara kazınan 11 yaşındaki F.B.B. annesinin mezarını ziyaret ederek çiçek bırakıp, dua etti.

Torunu F. B.B ile birlikte kızının mezarını ziyaret eden Fadime Bulut, “Kızım hiçbir yerde mutlu olmadı, o katil hiçbir yerde huzur vermedi ona. Tek istediğim onun cezasının daha artması. Acımızı hiç unutamadık. Bizim acımız gibi kimsenin acısı olmadı. Sabah gitti akşama gelmedi yavrum” dedi. Emine Bulut’un babası Ahmet Bulut ise, “Allah kimseye yaşatmasın, kolay değil. Allah evlat acısını kimseye vermesin, zor bir acı” diye konuştu.

ÖYKÜ ARİN’DEN ANNESİNE: SEN İYİ Kİ YANIMDAYDINanneler-gunu-ne-mesafeli-kutlama-729728-1.

Antalya'da lösemi tedavisi gören 5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı, Anneler Günü dolayısıyla annesi Eylem Şen Yazıcı’ya sımsıkı sarılarak şiir okudu. Saçlarındaki tokalarla, üzerindeki pembe elbiseyle dikkati üzerine çeken Öykü Arin, “Her zaman diyorum ki, sen iyi ki yanımdaydın” dedi.

Öykü Arin’in sözleri karşısında duygulanan Eylem Şen Yazıcı, anneliğin aslında doğurmak olmadığını vurguladı. Yazıcı, “Doğurmak sadece anne olmak değildir. Bir çocuğu yetiştirmek, onu koruyup kollamak, onu sevgiyle büyütmek, onu özenle dünyaya hazırlamak güçlü kılmak ise annelik, bunu başka bir çocuk, kedi, köpek, kuş ya da bir canlı için de yapabilirsiniz. Bir kişinin anne olabilmesi için biyolojik olarak anne olması şart değil, bu güzel davranışları da sergilemek gerekir. O yüzden herkesin Anneler Günü kutlu olsun. Donör olun, umut olun ve asla vazgeçmeyin” dedi. n DHA