Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bazı HDP milletvekilleri ve cezaevlerinde açlık grevinde olan tutuklu ve hükümlülerin anneleriyle HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu’nda toplantı düzedi. Buldan, tutuklu ve hükümlü annelerinin önceki günden beri Meclis’i terk etmediklerini söyledi. Tutuklu ve hükümlü annelerinin Van, Mardin, Batman, Siirt ve Diyarbakır’dan bir amaç uğruna geldiğini belirten Buldan, “Annelerimiz günlerdir cezaevi […]

Anneler Meclis’te: Acil çözüm bulunmalı

Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bazı HDP milletvekilleri ve cezaevlerinde açlık grevinde olan tutuklu ve hükümlülerin anneleriyle HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu’nda toplantı düzedi. Buldan, tutuklu ve hükümlü annelerinin önceki günden beri Meclis’i terk etmediklerini söyledi.

Tutuklu ve hükümlü annelerinin Van, Mardin, Batman, Siirt ve Diyarbakır’dan bir amaç uğruna geldiğini belirten Buldan, “Annelerimiz günlerdir cezaevi kapısının önlerine çocuklarına bir şey olmasın diye sürekli gittiler. Cezaevi önünde bir çığlık yükseltmeye çalıştılar. Hükümetin annelerimize yaklaşımı, annelerimizi yerlerde sürüklemesi, tülbentlerini yerlere atması asla kabul edilir bir durum değil. Bu anneler, cezaevlerinde açlık grevinde, ölüm orucunda olan evlatlarının yaşaması için bu çabayı sürdürüyorlar” diye konuştu.

2 Mayıs’la sınırlı kalamaz

Açlık grevinde olanların kritik bir aşamada olduğunu bildiklerini vurgulayan Buldan, şunları kaydetti:

“Aylardır açlık grevindeler. Ölüm orucuna başladılar. Elbette ki bu insanların talebi de hukuki, meşru ve yasal bir taleptir. Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecridin bir an önce kaldırılmasını talep ediyorlar. 2 Mayıs tarihinde iki avukatın İmralı adasına gitmesi Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirmesi elbette ki çok kıymetli bir adımdır ancak bu adım o tarihle sınırlı kalmamalıdır. Bir an önce adımların atılması ve İmralı üzerindeki tecridin bir an önce son bulması gerektiğini buradan bir kez daha ifade ediyoruz.”