Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Eyüp Yel isimli erkek, arazi anlaşmazlığı yaşadığı iddia edilen İzzet Tunç’un evini basarak annesi Emine Tunç’u öldürdü. Tunç’un kızı Halime Tunç, “Kardeşlerimle tehdit altındayız” dedi.

Annem gibi biz de katledilmeyelim
Fotoğraf: DHA

İlayda KAYA

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Eyüp Yel isimli erkek, arazi anlaşmazlığı nedeniyle evini bastığı İzzet Tunç’un annesi Emine Tunç’u silahla vurarak katletti. Yel, ardından aynı silahla intihar etti. Emine Tunç’un kızı Halime Tunç, 2 yıldır Eyüp Yel’in ailesi tarafından şiddet ve tehdit gördüklerini söyleyerek “Kardeşlerimle tehdit altındayız. Yıllardır bu hesap kapanmadı. Biz korunmak, bu aileden kurtulmak istiyoruz” dedi.

Halime Tunç, BirGün’e yaptığı açıklamada, 4 kız kardeşi için endişe duyduğunu söyleyerek şunları anlattı:

“İki yıl önce arazi anlaşmazlığı vardı. Araziyi onlara vermemize rağmen yakamızı bırakmadılar. Bunların bize karşı sekizinci olayı. Daha önce birçok kez ailemizden birilerini öldürdüler, ağabeyime saldırdılar. En son ağabeyim İzzet Tunç’u gözlerine kestirdiler. Elimize bir ses kaydı da geçti, bizi öldürmeyi planladıklarını öğrendik. Ses kaydını da suç duyurusunda bulunurken sunduk. En son Hasankeyf’e bağlı Aksu köyüne gelip annemin evine baskın yaptılar. Aileden kimsenin olmadığını bilerek girdi eve, annem 77 yaşındaydı. Annem onlar gelmeden önce kapıyı kitlemiş ve askeriyeyi aramış. O sırada evin çatısından içeri girmiş ve öldürmüş. Bacağından tabancayla vurmuş. Başında 1 saat beklemiş. Can çekişerek ölmüş benim annem. Erken müdahale edilseydi belki de yaşardı. Daha sonra evin ortasında intihar etmiş. Askerler gelmiş, müdahale etmiş ama geç kalmışlar. Şimdi aynı durum ablalarımın başına gelebilir. 4 ablam da Batman’a gidiyor. Onların da hayatı tehlikede.”

TEHDİT ALTINDAYIZ

Tehdit altında olduklarını söyleyen Halime Tunç, “Ablalarımın evine yakın bir yerde oturuyorlar. Koruma talep ettik ama hiçbir gelişme yok. Ablalarımı öldürmeyeceği, beni öldürmeyeceklerine nasıl emin olabiliriz?” diye sordu. Dosyanın savcılıkta olduğunu da kaydeden Tunç, “Savcılık hiçbir şey yapmadı. Bugün bir kadın olarak meşru müdafaa yapsam cezayı ben alırım. Hiç kimse tutuklanmadı. Koruma kararı için savcılığa gittim. Bekliyorum. Bize yardım etsinler. Bizi korusunlar. Suçlular ceza alsın. Biz ölmek istemiyoruz. Birileri araya girsin ve bu aileler barıştırılsın, biz daha fazla yakınlarımızı kaybetmeyelim” dedi.