Ankara’da yaşayan Şükrü Can isimli erkek annesi Meryem Can ile kız kardeşi Kamer’i şiddete maruz bıraktı. Kadınların şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek yalnızca hakkında uzaklaştırma kararı verilerek serbest bırakıldı

Annesi ile kız kardeşini darp eden erkek serbest bırakıldı!

Ankara’da Şükrü Can isimli erkek 28 Nisan akşamı annesi Meryem Can ile kız kardeşi Kamer’i fiziksel şiddete maruz bıraktı.

Şiddet sonucu Meryem Can’ın kafası, kızının ise burnu kırıldı.

İki kadın, hastaneden darp raporu alıp, emniyete giderek Şükrü Can hakkında şikayette bulundu.

Kadınlar, kendilerini sistematik şiddete maruz bırakan ve ölümle tehdit eden erkeğin tutuklanmasını istedi.

Şikayet üzerine gözaltına alınan erkek, ifadesinin ardından savcılık tarafından hakkında uzaklaştırma kararı verilerek serbest bırakıldı.

Can’ın serbest bırakılmasına tepki gösteren Kamer Can, “Can güvenliğimiz yok ve bizi ölümle tehdit ediyor. Sesimizi ölmeden duyun” ifadelerini kullanarak, herkese çağrıda bulundu.

Kamer Can, "Dün aksam Abim Şükrü Can tarafından annem ve ben şiddet gördük. daha önce de birçok kez fiziki şiddete maruz kaldık. Hastaneden rapor alıp karakola gittik, abimin daha önce de sabıkasının olmasına rağmen sadece uzaklaştırma kararı alındı. Can güvenliğimiz yok ve bizi ölümle tehdit ediyor. Sesimizi ölmeden duyun" ifadelerini kullandı.

NAR KADIN DAYANIŞMASI'NDAN DESTEK

Nar Kadın Dayanışması, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada şiddete maruz bırakılan Kamer Can ve annesinin yanında olduklarını belirterek Şükrü Can isimli erkeğin tutuklanması çağrısında bulundu.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Kamer ve annesini korumak için İstanbul Sözleșmesi ve 6284 Sayılı Kanun derhal uygulansın! Șiddet faili hemen tutuklansın!"

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU'NDAN AÇIKLAMA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Twitter üzerinden Kamer Can'ın "can güvenliğimiz yok" sözleri üzerine devreye girdi. Kamer'in ve annesinin yanında olduğunu belirten platform, "Uzaklaştırma kararını ihlâl eden faile ilk olarak hemen zorlama hapsi uygulayın" çağrısında bulundu.

Platform, "Kamer'i, annesini ve tüm kadınları şiddetle baş başa bırakanlardan, korumayanlardan #HesapSoruyoruz" diyerek kadına yönelik şiddete karşı alınmayan önlemlere de tepki gösterdi.

Şule Çet Dayanışma Platformu da Kamer Can'ın tweetini alıntılayarak, "Annesini ve kız kardeşini döven sabıkalı şahısı serbest bırakıp sadece uzaklaştırma vermişler. Bu şahsı tutuklamak için neyi bekliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

HALUK LEVENT DEVREYE GİRDİ

Sosyal medyayı etkin kullanması ve ihtiyacı olanların yardımına koşmasıyla bilinen sanatçı Haluk Levent, AHBAP Platformuna çağrı yaptı. Kamer Can'ın Twitter paylaşımını alıntılayan Levent, "Ankara Ahbap! Haydi canlarım!" paylaşımında bulundu.

ANKARA EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce Twitter'dan yapılan açıklamada ise annesi ve kız kardeşini darbeden Şükrü Can'ın aynı akşam yakalandığı belirtilerek, "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' çerçevesinde Ankara Batı Adliyesi tarafından soruşturma başlatılmıştır" denildi.