Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu tarafından Antalya Barosu’na gönderilen yazıda, genel kurul ve organ seçimlerinin sokağa çıkma yasağı sebebiyle yapılmasına izin verilmedi. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, "Avukatların önünden sandık kaçırılıyor. Bugün içinde bulunduğumuz süreç yasadışıdır, hukuka aykırıdır" dedi.

Antalya Barosu’nun genel kurul talebi yine reddedildi

HABER MERKEZİ

Antalya Barosu’nun genel kurul talebi yine reddedildi. Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu tarafından baroya bugün gönderilen yazıda, genel kurul ve organ seçimlerinin sokağa çıkma yasağı sebebiyle yapılmasına izin verilmedi.

Antalya Barosu yönetimi tarafından ilçe seçim kuruluna, 21 Mart’ta çoğunluk sağlanamazsa ise 28 Mart’ta yapılmak üzere genel kurul başvuruldu.

İlçe seçim kurulu ise başvuruyu reddederek 21 ve 28 Mart tarihlerinde sokağa çıkma yasağı olduğunu belirtti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı anımsatılan yazıda, ‘’Antalya Barosu organ seçimlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı tarihlerde yapılabileceğine karar verildiği…’’ ifadeleri yer aldı.

İlçe seçim kurulu yazıda, bu nedenle Antalya Barosu’nun genel kurul talebinin reddine karar verildiğini belirtti.

SANDIK AVUKATLARDAN KAÇIRILIYOR

Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu’nun ret kararına tepki gösteren Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, şunları dile getirdi: ‘’İlçe seçim kurulu ve YSK’nin birbiriyle çelişen kararlarıyla fiili bir durum yaratılarak seçimlerimiz yaptırılmıyor. Avukatların önünden sandık kaçırılıyor. Bugün içinde bulunduğumuz süreç yasadışıdır, hukuka aykırıdır. Ekim ayından bu yana demokrasiyi hayata geçirmek için elimizden gelen çabayı sergiliyoruz. Ama ekim ayından bu yana siyasal iktidarın tahakkümü altındaki gerek kamu idarelerini gerekse seçim kurullarını aşamıyoruz. Seçimlerin önünde hiçbir hukuki ve pratik engel yoktur. Durumun farkındayız. Küresel salgın önlemlerine uygun olarak seçimlerimizi yapabileceğimizi düşünüyoruz. Siyasal iktidar yargı üzerinde tahakküm kurarak, yaşanan hukuksuzlukları yargı eliyle meşrulaştırmaya çalışarak çeşitli gerekçelerle seçimlerimizi engelliyor.’’

HAZİRANA KADAR BİTİRMEK İSTİYORUZ

Haziran ayına kadar genel kurulları pandemi önlemlerine uygun olarak gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Balkan, ‘’Eğer bu tarihe kadar siyasal iktidar avukatların önünden sandığı kaçırma iradesini sürdürecekse de eylemli bir tavır koymakta kararlıyız. Haziran ayının sonuna kadar seçimlerimizi yaptırmama kararında ısrar görürsek eylemli bir tavır koymakta kararlıyız’’ dedi.

FEYZİOĞLU’NUN HALİ ACINASI

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuya ilişkin bilinçli bir suskunluk içinde olduğuna vurgu yapan Balkan, şöyle konuştu: ‘’TBB Başkanı’nın hali pürmelaldır. Bu da bizim için asla kabul edilemez. Aylarca sessiz kaldıktan sonra göstermelik bir şekilde TBMM’ye, siyasi partilere yazı yazarak görüntüyü kurtarmaya çalıştı. Bizim açımızdan inandırıcılığı ve samimiyeti bulunmuyor. Bir an önce TBB’yi bu anlayıştan kurtarmamız gerekiyor. TBB genel kurulunun da bir an önce toplanması gerekiyor.’’