Antalya'da 4 kişilik ailenin ölümüne ilişkin komşularından açıklama

DİLAN ESEN

Antalya Konyaaltı’nda 4 kişilik aile evlerinde cansız bulundu. Yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle bunalıma giren baba Selim Şimşek’in kimyasal madde kullanarak kendini, eşi Sultan Şimşek ile çocukları 9 yaşındaki Ceren Şimşek ve 5 yaşındaki Ali Çınar Şimşek'in yaşamına son verdi.

Bugün sabah saatlerinde meydana gelen olayda Şimşek ailesinden haber alamayan bir yakını, önceki gün eve gitti. Kapının açılmaması üzerine geri dönen ve gece yarısı yeniden eve gelen aynı kişi, kapı yine açılmayınca durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Cumhuriyet savcısının talimatıyla kapıyı çilingir yardımıyla açtı. Eve giren polis memurları, salonda Selim Şimşek ve çocuklarını, banyoda ise anne Sultan Şimşek'in cansız bedenini buldu.

Sağlık görevlileri yaptıkları incelemede, Şimşek ailesinin kimyasal bir madde sonucu zehirlenerek yaşamlarını yitirmiş olabileceklerini belirtti. Kimyasal maddenin tespiti için gelen Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibinin evde yaptığı incelemenin ardından 4 kişinin cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ailenin komşularından Avukat Hadi Cin, Selim Şimşek’in geriye uzun bir mektup bıraktığını söyledi. Ailenin intihardan haberinin olmadığının mektupta belirtildiğini söyleyen Cin, “Selim mektupta borç batağından bahsediyor. Başka çaresinin kalmadığını ve buna mecbur olduğunu yazmış. Mektubun içinde soruşturma sebebi olacak bilgiler de var. Bir takım isimler vermiş. Hatrı sayılır çapta ticari işler yapmış, bu işler yürümemiş ve mektupta ismi geçen kişiler bu işte yolsuzluk yapmış” dedi.

Ailenin komşularının eve kargo geldiğini söylediğini aktaran Cin, kimyasal maddenin eve kargoyla gelmiş olabileceğine dikkat çekti. Ailenin birkaç komşusuyla da görüştüğünü belirten Cin, “Eşi banyodayken yığılıp kalmış. Kayınpederi ve kayınvalidesine o mektupta teşekkür ediyor. Anlaşılan ekonomik sıkıntıları varmış, mektupta borçlarından bahsediyor. Sebebini ‘borç bataklığı’ olarak açıklıyor” diye konuştu.

Daha önce defalarca intihar etme kararı verdiğini fakat ardından vazgeçtiğini mektubundan belirttiğini dile getiren Cin, “Kendisi ile birlikte eşi ve çocuklarının da canına kıydığı için özür diliyor. Hakkınızı helal edin diyor” ifadelerini kullandı.