Antalya'da bir çift "cin çıkarıyoruz" diye 2 milyon dolar topladı

Antalya'da büyü bozma bahanesiyle 2 milyon lira civarında haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla tutuklanan çiftin yargılanmasına başlandı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar T.Y.Y. ve eşi Ö.Y. ile bazı müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, sanık T.Y.Y'ye büyülü, cinli ve hastalıklı kişileri iyileştirdiği, manevi gücüyle birçok hastayı seanslar ve uygulamalar yaparak iyi ettiği, bazı kadınlara uyuşturucu vererek cinsel istismar suçunu işlediği, onlardan cinlere okutmak bahanesiyle "rızk" adı altında para aldığı yönündeki iddiaları sordu.

T.Y.Y, müştekilere "büyü bozma" veya "cin çıkarma" seansları düzenlemediğini bakım yaptığını öne sürerek, "Cinim olsa buraya getirir herkesi etkilerdim." dedi.

"Cin çıkarma" bahanesiyle E.O'dan iki yılda yaklaşık 2 milyon lira aldığı suçlamasını da kabul etmeyen T.Y.Y, "Kendisine sadece suyla yaptığım bakım nedeniyle belirli aralıklarla bana zorla paralar verildi. Bazen de borç olarak para aldım. Bu rakamların toplamı 400 bin lira kadar. Paranın 200 bin lirasını iade ettim." diye konuştu.

T.Y.Y. hakkındaki cinsel istismar suçlamalarını da kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Başka bir davadan da yargılanmış

Tutuklu sanıklardan T.Y.Y. hakkında "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık", "cinsel saldırı" ve "işkence ile eziyet" suçlarından 24 yıl, eşi Ö.Y. hakkında ise "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çevresinde büyücü olarak tanınan ve sürdüğü lüks yaşamla dikkatleri çektiği öne sürülen 42 yaşındaki T.Y.Y'nin, 27 Haziran 2015'te Karaman'ın Ermenek ilçesinde H.N'nin boşandığı eşi Ş.Ş. ile 4 akrabasını öldürmesiyle ilgili davada, "kasten öldürmeye azmettirme" ve "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlamalarıyla yargılandığı ortaya çıkmıştı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinde görülen davanın duruşmasında T.Y.Y. hakkında "kasten öldürmeye azmettirme" suçundan beraat kararı verildiği "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık"tan ise 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirilmişti.