Antalya'da deniz paraşütünün halatı koptu: 2 yaralı

Antalya'da, Valentina Kulishova ve Mark Mitrafanov isimli iki turistin bindiği deniz paraşütü, halatının kopması nedeniyle kontrolsüz şekilde sürüklenerek ağaca takıldı. Paraşütteki turistler yaklaşık 20 metreden düşerek ağır yaralandı.

Konyaaltı ilçesinde meydana gelen olayda, Valentina Kulishova ve Mark Mitrafanov, teknenin arkasına bağlanan deniz paraşütüyle, yaklaşık 60 metre havalandı. Bir süre sonra paraşütün bağlı olduğu halat koptu. Rüzgarın etkisiyle sürüklenen paraşüt, Akdeniz Bulvarı'ndaki otelin bahçesindeki yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki palmiye ağaçlarına takıldı.

Durumu fark edenler sağlık ekiplerine haber vererek yardım istedi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kurtarma ekipleri gelene kadar iki turist yaklaşık 20 metreden otelin bahçesine düştü. Ağır yaralanan turistler, ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra hastaneye giderek tedaviye alındı. Her iki turistin hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi.

Olayla ilgili su sporları firmasının sahibi ve bir çalışanı gözaltına alındı.

'YAPANLAR EĞİTİM ALMADAN BİNİYOR'

Kentte tatil yapan Mehmet Çelik, DHA muhabirine yaptığı açıklamada tavsiye etmediğini vurgulayarak "Güvenli değil. Bu sporu yapanlar da eğitim almadan biniyor paraşüte. Firmaların denetlendiğini de sanmıyorum. Tavsiye de etmem" dedi.

Gülten Çelik ise bir yakınının deniz paraşütü kazasında yaşamını yitirdiğini, eğitimsiz ve güvenlik önlemleri alınmadan bu tür bir sporun yapılamayacağını söyledi. Üniversite öğrencisi Hasan Hüseyin Öz deneyebileceğini ancak tavsiye etmediğini belirterek, genelde güvensiz olduğunu ifade etti.

Bir başka üniversite öğrencisi Mehmet Başkurt da tavsiye etmediğini vurgulayarak, "Deniz paraşütü denemeyi düşünüyorum ama güvenli değil. Önlemlerin alınması lazım. Tavsiye de etmem" diye konuştu.

Damla Çiftçi ise eğlenceli bulduğunu, ancak tehlikeli olduğunu, kaza olduğuna göre denetimlerin yeteri kadar yapılmadığını ifade etti.

Kentte yaşayan İsa Keskin de yeterli önlem alınmadığını ve bu nedenle tehlikeli olduğunu söyledi.