Antalya'da denizde bulunan cansız bedenin, günlerdir kayıp olan üniversite öğrencisi Ramazan Özkan'a ait olup olmadığının belirlenmesi için annesi Sebihan Özkan'dan alınan DNA örneği eşleşti. Aile, sabah saatlerinde morga gelirken, cenazenin alındığı sırada yakınlarının yardımı ile ayakta duran Sebihan Özkan, "Gitti Ramazanım gitti" diye gözyaşı döktü.

Antalya'da denizde bulunan cansız beden Ramazan Özkan'a ait

Antalya'nın Kemer ilçesi Kocaburun mevkii ile Kiriş Mahallesi'nin 500 metre açığında, 19 Mart günü saat 13.00 sıralarında tekne ile gezenler, denizde erkeğe ait cansız beden gördü. İhbar üzerine İlçe Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler, bölgeye sevk edildi.

Cansız bedeni karaya çıkaran ekipler, G-Marina'daki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirdi. Cumhuriyet Savcısı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından ceset, Kemer Devlet Hastanesi morguna, daha sonra Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

DNA ÖRNEĞİYLE BELİRLENDİ

DHA'da yer alan habere göre Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü falezlerde 11 Mart'ta ayakkabısının teki, şapka ve kulaklığı bulunan Ramazan Özkan'a ait olabileceği değerlendirilen cansız bedenle ilgili gencin yakınları teşhis için çağrıldı. Aile ilk başta cansız bedenin üzerindeki kıyafetlerin Ramazan Özkan'a ait olduğunu, yüzünün ise benzediği yönünde beyanda bulundu. Yapılan ilk incelemenin ardından cesede DNA testi yapılmasına karar verildi.

Dün anne Sebihan Özkan'dan alınan DNA örneği eşleşince, cansız bedenin Ramazan Özkan'a ait olduğu kesinleşti. Bugün Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gelen Sebihan Özkan ve yakınları, gencin cenazesini morgdan aldı. Ramazan Özkan'ın cenazesinin, yapılan işlemlerin ardından Güzeloba Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Yakanlarının yardımıyla güçlükle ayakta duran anne Özkan, "Gitti, Ramazanım gitti" diye gözyaşı döktü.