Antalya’da ekmek satış fiyatı, yüzde 30’luk zam talebinin Antalya Valiliği Ekmek Fiyat Komisyonu tarafından reddedilmesinin ardından davalık oldu. Mahkeme, fiyat üzerindeki tedbir kararını kaldırdı, ekmeğe ‘şartlı zam’ yapıldı.

Antalya’da ‘ekmeğe zam’ davasında tedbir kaldırıldı, fiyat artırıldı

BirGün ANTALYA

Antalya’da Valiliğin itirazı üzerine mahkemeye taşınan ekmek zammı için karar çıktı. Mahkeme ekmek fiyatı üzerindeki tedbir kararını kaldırarak 1,5 TL fiyatı olan 200 gramlık ekmeğin 210 grama çıkarılarak 2 TL’den satılmasına izin verdi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Fırıncılar Odası tarafından alınan karar gereği 1.5 TL olan 200 gramlık ekmeğe, 210 gram ve 2 TL olarak uygulanan zam kararı, Antalya Valiliği'nin itirazı üzerine mahkemeye taşınmıştı.

Dava 10 haziran günü sonuçlandı ve Antalya 4. Asliye Ticaret mahkemesi Antalya Valiliği’ni haksız bularak Valiliğin koyduğu tedbir kararını kaldırdı.

Mahkeme kararının ardından Antalya Fırıncılar Odası yaptığı açıklamayla ekmeğin gramını 10 gram daha artırarak 2.00 TL’den satacaklarını duyurdu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin de kararı sosyal medya hesabından “7. Grup Meslek Komitemizin (Ekmek, un ve unlu mamuller) talebi ve Odamızın girişimi sonucu, Ekmek fiyatlarıyla ilgili mahkemede açılan davada tedbir kaldırıldı. Sektörün talebi doğrultusunda, yeni fiyat listemiz (kilogram fiyatı 9,5 TL) mahkeme sonuçlanana kadar geçerli olacak” diye duyurdu.

Ekmek zammını bazı fırınlar bugün itibariyle uygulamaya başladı.