Antalya’nın en işlek noktasındaki "Lidya Bank"tan elbisesini açarak para bekleyen Romalı heykeline tekme atan, daha sonra da heykeli benzin dökerek yakan şahıs gözaltına alındı.

Antalya’da heykel yakan şahıs gözaltına alındı

Antalya’da Romalı heykelini yakan şüpheli gözaltına alındı.

Muratpaşa ilçesi Sinan Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki bir iş hanının önünde elbisesini açarak para bekleyen “Lidya Bank” heykelinin yanına saat 05.15 sırasında elinde benzin bidonuyla şüpheli bir kişi geldi.

İHA’nın aktardığına göre bidonu kenara koyan şüpheli önce heykeli tekmeledi, ardından bidondaki benzini heykelin üzerine döküp ateşe verdi.

Şüpheli bir süre heykelin yanışını izledikten sonra bölgeden hızla uzaklaştı. Heykelin alev aldığını gören yurttaşlar ve bekçiler olay yerine geldi. Yurttaşlar yanan heykeli ve alev alan iş yerinin tavanını su ve yangın söndürme tüpleriyle söndürdü.

Heykelin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında bölgeye konulduğu öğrenildi. Olayın ardından kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu, heykeli yakan şahsın 43 yaşındaki Halil Ö. olduğu tespit edildi.

Şahıs, olaya yakın bir yerde saklandığı alanda gözaltına alındı. Yakalanan şahıs, karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

antalya-da-heykel-yakan-sahis-gozaltina-alindi-1038618-1.