Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurum, kuruluşlarda görev yapan tüm personelin yıllık izinlerini iptal etti.

Antalya'da sağlık emekçilerinin izinleri durduruldu

HABER MERKEZİ

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, artan Covid-19 vakaları nedeniyle müdürlüğe bağlı tüm sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık emekçilerinin yıllık izinlerin durdurulduğunu duyurdu.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun, koronavirüs salgınının yayılması riskinin önlenmesi amacıyla aldığı kararda şu ifadelere yer verildi:

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurum, kuruluşlarda görev yapan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinlerinin (şua izni dahil) iptaline ve yeni yıllık izin taleplerinin durdurulmasına oy birliğiyle kadar verilmiştir.

antalya-da-saglik-emekcilerinin-izinleri-durduruldu-908248-1.

Sağlık Bakanlığı'nın 24- 30 Temmuz tarihleri arasındaki son verilerine göre 100 bin kişide görülen vaka sayısı 70.68 kişiyle Antalya 'turuncu' kategoride yer alıyor. 8 Ağustos itibarıyla ise Antalya'da birinci doz aşı oranı 73.1'e yükleseldi ve 'sarı' kategoride bulunuyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin iptal edildiği, izinde olan sağlık personelinin de göreve çağrıldı bildirilmişti. SES Antalya Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Konuya dair görüştüğümüz hastane çalışanları izinlerin iptalinin gerekçesi olarak Hastane sorumlularının Sağlık Bakanlığını işaret ettiklerini söylüyor" ifadeleri kullanılmıştı.