Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, kentte scooterların hız sınırının 50 kilometreyi aştığı yollara girmesinin engellenmesi, hızlarının 20 kilometreye düşürülmesi ve bazı noktalara girişinin engellenmesi kararı aldı.

Antalya'da scooter için hız ve yol sınırı
Fotoğraf: DHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından kurulan komisyon 'scooterların zaman zaman amacı dışında, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde ve kişi sınırı aşılarak kullanılması, zaman zaman trafik kazalarına ve şikayetlerine konu olması' yönündeki şikayetleri değerlendirmek üzere toplandı.

Komisyon tarafından hazırlanan rapor, kasımdaki UKOME Genel Kurulu'nda oylamaya sunuldu.

Oy birliğiyle kabul edilen rapora göre, kentte scooterların hız sınırı 50 kilometre üstündeki yollara girmemesi, hızının saatte 20 kilometreye düşürülmesi, tramvay yollarında kullanılmaması ve kamu kurum kuruluşlarının etrafında park edilmemesi kararları alındı. Kararlar, uygulanması için şirket temsilcileri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na iletildi.

DHA'nın haberine göre raporda ayrıca scooterlar için park ve kiralama noktaları oluşturulması ve uygulamalara eğitim videoları eklenmesi kararlaştırıldı.