Antalya'da aralarında SOL Parti İl Başkanı Aysel Aydın, BES ve  Halkevleri üyelerinin de bulunduğu 4 kişi, Kızıldere'nin 50. yılında yapılan anmalar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Ev baskınlarıyla gerçekleştirilen gözaltıları kınayan SOL Parti, "Bu baskı ve yıldırma politikalarına teslim olmayacağız. İl Başkanımız Aysel Aydın ve gözaltına alınan BES ve Halkevleri üyeleri derhal serbest bırakılsın" dedi.

Antalya'da SOL Parti İl Başkanı, BES ve Halkevleri üyesi 4 kişi gözaltına alındı

BirGün GÜNEY

Antalya'da, SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Halkevleri üyesi 4 kişi, Kızıldere'nin 50. yılında yapılan anmalar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Antalya'da sabah saatlerinde ev baskınları ve gözaltılar yaşandı.

SOL Parti İl Başkanı Aysel Aydın, BES Antalya Şube Başkanı ve Halkevleri Şube Başkanlarının da aralarında olduğu 4 kişi Kızıldere'nin 50. yılında yapılan anmalar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Gözaltı önce polis evlerde arama yaptı, bazı kitaplara el koydu. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Avukatlar dışında kimseye bilgi verilmeyeceği belirtildi.

SOL PARTİ: GÖZALTILARI KINIYORUZ

Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gerçekleştirilen gözaltılar SOL Parti tarafından kınandı ve "siyaset yapma hakkına saldırı" olarak değerlendirildi. Kızıldere'de katledilen devrimcileri anmanın suç olmadığını belirten SOL Parti; bu gözaltıların AKP iktidarının seçimlere uzanacak süreci muhalefete yapacağı yeni baskılarla örgütlemesinin bir parçası olduğuna işaret etti.

Antalya İl Başkanı Aysel Aydın'ın ve tüm gözaltıların derhal serbest bırakılmasını talep eden SOL Parti'nin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Antalya İl Başkanımız Aysel Aydın bu sabah evinden gözaltına alındı. Katıldığı eylemler gerekçe gösterilerek gerçekleştirilen bu gözaltını kınıyoruz. İfadeye davet etmek yerine ev baskını düzenlenmesi siyaset yapma hakkına açık bir saldırıdır. Halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden AKP iktidarı yeni baskılarla muhalefeti susturarak seçimlere uzanacak süreci yeni bir olağanüstü hal dönemi olarak örgütlemeye çalışıyor. Bu baskı ve yıldırma politikalarına teslim olmayacağız. İl Başkanımız Aysel Aydın ve gözaltına alınan BES ve Halkevleri üyeleri derhal serbest bırakılsın."

SOL Parti Antalya İl Örgütü yaptığı açıklamada, "İl Başkanımız Aysel Aydın, BES ve Halkevi üyesi toplam 4 kişi bu sabah katıldıkları eylemler gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştır. İktidar güç kaybettikce dışarıda savaş içeride baskı ve şiddet yoluyla iktidarını korunmaya çalışmaktadır. Tüm bu baskı ve yıldırma politikalarına boyun eğmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yarında AKP diktatörlüğüne karşı direnmeye devam edeceğiz" denildi.

Halkevleri'nden yapılan açıklamada ise, "Antalya'da bu sabah düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Baskı ve yasaklarınız ne 1 Mayıs'ı ne de çöküşünüzü engelleyemeyecek. Yenileceksiniz. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Kahrolsun Faşizm!" ifadeleri kullanıldı.

BES Antalya Şubesi de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Şube Başkanımız Devrim Mol bu sabah katıldığı eylemler gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Yaklaşan 1 Mayıs ve yetki süreci öncesi iktidarın sendikalarımıza dönük baskısı artıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar boyun eğmeyeceğiz. Şube Başkanımız derhal serbest bırakılsın" denildi.