Antalya’da 7 gün önce başlayan orman yangınları 4 ilçede devam ediyor. Kentte 35 mahalle, yangınlar nedeniyle tamamen tahliye edildi.

Antalya’da yangınlar nedeniyle 35 mahalle tamamen, 15 mahalle kısmen tahliye edildi

HABER MERKEZİ

7 gündür özellikle Türkiye’nin güneyini etkileyen orman yangınları Antalya’da devam ediyor. Kentte yangınlar nedeniyle 35 mahalle tamamen, 15 mahalle ise kısmen boşaltıldı.

Kentte ekipler gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarını sürdürdü. Havadan müdahale devam ediyor.

Beydiğin Mahallesi'nde söndürme çalışmalarını yürüten belediye işçisi Yusuf Aydın, bukalemun, tavşan, kaplumbağa gibi canlıların ormandan kaçtığını söyledi.

antalya-da-yanginlar-nedeniyle-35-mahalle-tamamen-15-mahalle-kismen-tahliye-edildi-905847-1.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bilgilere göre;

Manavgat’ta Beydiğin, Çardak, Ahmetler, Kızıldağ,

Gündoğmuş’ta Senir, Umutlu, Karaisa,

Alanya’da Güzelbağ ‘ın kuzeybatısı,

Akseki’de ise Güneykaya mahallelerinde yangınlar sürüyor.

Kentte şimdiye kadar 35 mahalle tamamen, 15 mahalle ise kısmen tahliye edildi.

Tahliye edilen mahallelerin listesi şöyle:

antalya-da-yanginlar-nedeniyle-35-mahalle-tamamen-15-mahalle-kismen-tahliye-edildi-905848-1.

antalya-da-yanginlar-nedeniyle-35-mahalle-tamamen-15-mahalle-kismen-tahliye-edildi-905849-1.

7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Antalya’da şimdiye kadar yangınlar sebebiyle 7 yurttaş yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği bilgilere göre 598 hastan tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Tedavisi devam eden 11 kişi bulunuyor.

antalya-da-yanginlar-nedeniyle-35-mahalle-tamamen-15-mahalle-kismen-tahliye-edildi-905851-1.

UKRAYNA’DAN İKİ UÇAK GELDİ

Öte yandan Ukrayna'dan 14 kişilik ekiple AN-32 P tipi iki yangın söndürme uçağı geldi. Ukrayna Acil Durum Devlet Servisine ait uçaklar, yangınların devam ettiği ve yerleşim alanlarını da tehdit ettiği Antalya'da, faaliyete başladı.

Gazipaşa Havalimanına konuşlanan uçaklar, Manavgat, Alanya, Akseki, Gündoğmuş'taki yangınlara müdahale ediyor. 10 gün Türkiye'de görev yapacak uçaklar, 2 biner litrelik değiştirilebilir 4 su tankına sahip. Su boşaltma işlemini, tüm tanklardan eş zamanlı olarak ya da belli aralıklarla sırayla da yapabilen uçaklar, yangınla mücadelede etkin rol oynuyor.

Uçaklardan dün itibarıyla operasyonun başlangıcından bu yana alevlerden etkilenen bölgelere 34 uçuş gerçekleştirildi ve 272 ton su boşaltıldı.

antalya-da-yanginlar-nedeniyle-35-mahalle-tamamen-15-mahalle-kismen-tahliye-edildi-905852-1.