Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, açıklama yaparak ikinci tur için yurttaşlara sandık başına giderek oy verme çağrısında bulundu. KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, “28 Mayıs’ta sandığa giderek yeni bir başlangıç yapalım” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri'nden oy verme çağrısı
Fotoğraf: BirGün

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için halkı oy vermeye çağırdı. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, “Seçim sisteminde yapılan değişikliklerden devlet olanaklarının ve kaynaklarının iktidar ortakları tarafından hoyratça kullanılmasına kadar hemen her yönü ile daha baştan adil olmayan bir yarış sürecini hep birlikte yaşadık. İktidar ortağı partiler seçim çalışmalarının ana eksenini halkı kutuplaştırma ve birbirine düşmanlaştırma politikalarına oturtmuştur. Ülkede seçime değil, adeta savaşa gider gibi bir atmosfer yaratılmıştır. Bu atmosfer demokratik bir seçim sürecinden ne denli uzak olunduğunun göstergesidir” dedi.

Açlık ve yoksulluğun ülkenin en temel sorunu olmasına rağmen, sahte gündem ve tartışmalar yaratılarak bu sorunların üstünün örtüldüğünü belirten Sönmez, “21 yıllık iktidarında AKP’nin ülkeyi sürüklediği uçurum, geçim derdi, şiddet, sömürü ve deprem felaketi bu zihniyetle ve rejimle devam edilemeyeceğini ortaya koymuştur. Seçim sonuçları halkın çoğunluğunun AKP’nin yarattığı bu yağma, talan, sömürü ve felaket düzenini değiştirme iradesi gösterdiğini ortaya koymuştur. 14 Mayıs seçimi sonucunda şekillenen meclis bileşimi de düşünüldüğünde Cumhurbaşkanlığı seçiminin önem kazandığını görmek mümkündür. Çünkü yeni oluşan Meclis ağırlıklı olarak emek düşmanı, kadınların yaşamına kast eden kadın düşmanı ve doğayı talan eden yağmacı politikaların önümüzdeki süreçte daha pervasız şekilde sürdürüleceğini göstermektedir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapacağımız doğru tercih, insana düşman politikaların uygulanmasını engelleyecektir” diye konuştu.

Sönmez şunları söyledi: “28 Mayıs seçiminin Tek Adam Rejimine karşı bir referandum olma niteliğinde olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Buradan hareketle çok daha önemli hale gelen, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihimizi bir kez daha demokratik parlamenter sistemden ve demokrasiden yana kullanacağız. 28 Mayıs’ta asıl seçim baskı, sömürü rejimi ile eşit ve özgür bir yaşamın filizlenmesinden yana olanlar arasında yapılacaktır. Biz bu seçimi kaybetmedik! Şimdi geleceğimizi ve gençleri kazanma zamanıdır. Pazarda sepetimizin boş kalmasını istemiyorsak, işsizliğin, hak ihlallerinin ve hukuksuzluğun daha da artmasını istemiyorsak, zenginin daha zengin yoksulun daha yoksul olmasını istemiyorsak, kadın cinayetlerinin ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin daha da artmasını istemiyorsak, açlık sınırının altında bir ücretle çalışmayı reddediyorsak 28 Mayıs’ta bu tek adam yönetimine son vermeliyiz. Bir kez daha oyların türlü hilelerle çalınmasına izin vermemek için seçim ve sandık güvenliği ile ilgili her türlü dayanışmayı göstermek sorumluluğumuzdur. Buradan 14 Mayıs’ta oy kullanmamış yurttaşlarımıza çağrımızdır. Sizin vereceğiniz oylar çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için belirleyici olacaktır. 28 Mayıs’ta sandığa giderek yeni bir başlangıç yapalım.”