Antalya Kadın Platformu, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü programını açıkladı.

Antalya Kadın Platformu 25 Kasım programını duyurdu

HABER MERKEZİ

Antalya Kadın Platformu 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliklerine ilişkin Antalya programını basınla paylaşarak 25 Kasım çalışmalarına başladı.

Antalya Kadın Platformu adına açıklama yapan Bilgesu Yurdakul, 25 Kasım'ın tarihsel öneminden bahsederek, "Bilinmelidir ki, biz kadınlar; Devletin bizi yok sayan, kadın düşmanı politikalarına ve erkek şiddetine karşı sessiz kalmıyor; sözümüzü söylemek mücadelemizi büyütmek için sokağa çıkıyoruz! Emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkmak için; sömürüye, milliyetçiliğe, militarizme, homofobiye ve savaşa karşı kadınların mücadelesini ve dayanışmasını yükseltmek için alanlara çıkıyoruz" dedi.

Açıklama şöyle:

"25 Kasım 1960 tarihi ,Dominik Cumhuriyeti'nde diktatöre karşı mücadele yürüten Patria, Minerva ve Maria Mirabel kızkardeşlerin askerler tarafından tecavüz edilerek katledildikleri tarihtir. Mirabel kızkardeşlere yapılan bu insanlık dışı katliam "kelebeklerin katli" olarak geçti tarihe ve Dominik halkının bu olaya haklı öfkesi ve direnişi bir yıl içinde diktatörü devirdi. Mirabel Kızkardeşlerin anısına, Birleşmiş Milletler 1999'da 25 Kasım'ı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olarak ilan etti.

Yıl oldu 2021 kadınlar hala eşit olmayan, şiddete maruz kalan, yoksulluğa mahkum edilen, yasal haklarıyla korunamayan, yasaların yeterli uygulanmadığı yaşamın içinde mücadele ediyorlar ve mücadele etmeye de devam edecekler. Tüm bu eşitsizliğe neden olan ve kadının özgürleşmesinin önündeki tüm engelleri dayanışmamızla ve dayanışmamızı büyüterek çözmekte ısrarcıyız.

LGBT+lar’ın ötekileştirildiği, eşit yaşam haklarının ellerinden alınarak, işsizliğe mahkum edilerek , bedenleri üzerinden cinsel, psikolojik , sosyal çeşitli şiddetlere maruz bırakılarak yalnızlaştırılmalarına yönelik her türlü yasa, politika ve hareketlere karşı birlikte ısrarlı mücadelemiz de büyüyecektir.

İstanbul Sözleşmesi tüm bu eşitsizlikleri , her türlü şiddeti önlemek, LGBT+lar’ın haklarını korumanın yanında çocukların haklarını da koruyan bir sözleşme iken ve bu sözleşmeyi ilk imzalayan Türkiye iken, iktidarın ve yandaşlarının çeşitli olumsuz manipülatif söylemleri ile sözleşme uygulanmadığı gibi ilk çekilen ülke olduk. Biz bu sözleşmeden vazgeçmedik ve haykırdık. Yeniden haykıracağız, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz!

Gördük ki İstanbul Sözleşmesi’inden vazgeçildiğinde cinayetler, eşitsizlikler, şiddet iddia edildiği gibi azalmadı, aksine daha fazla dozajı ve sayısı artarak devam etti. Biz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde de, diğer günlerde de tüm bunları ve nedenleri ifşa etmekten vazgeçmeyeceğiz.

Ayrıca hak arama eylemlerinde polisin orantısız şiddetini, kadın mücadelesi yürüten kadın siyasetçilere gözaltı ve tutuklamaları, yaşamını savunan kadınların cezalandırılmasını , kadını öldüren erkeğin cezasının hafifletilmesini ve serbest yargılanmasını da kabul etmiyoruz. Kadınları devletin, toplumsal baskıların, sermayenin sınırladığı bir yaşam alanına sığdıramazsınız. Tüm yaşam alanlarındayız.

İnsanca yaşama haklarımızın tamamını istiyoruz ve birlikte mücadele ile büyüyerek alacağız."

ANTALYA KADIN PLATFORMU 25 KASIM ETKİNLİKLERİ

19 Kasım 2021 Cuma | 13.00, tutsak kadınlara kart atma eylemi

►21 Kasım 2021 Pazar | 19:00, film gösterimi

►25 Kasım 2021 Perşembe |19.30, gece yürüyüşü ve basın açıklaması

►27 Kasım 2021 Cumartesi | 15.00 miting