Gözaltına alınan arkadaşları için Antalya Kadın Platformu üyeleri eylem yaptı.

Antalya Kadın Platformu'ndan gözaltına alınan arkadaşları için eylem

Antalya'da arkadaşları gözaltına alınan Antalya Kadın Platformu bugün eylem yaptı.

Platform, 12 Ekim'de sabah operasyonuyla arkadaşlarının örgüt üyeliği gerekçesiyle gözaltına alınmasına tepki göstererek, iktidara seslendi. Basın açıklaması yapan platform, "Muhalif herkesi terörist, örgüt üyesi algısı yaratan iktidar bloğu her türlü hak talebine i işkence ederek vahşice saldırmaktadır" dedi.

Açıklamada, "Her türlü hak ve adalet talebine tahammül edemeyen, yoksulluk ve yolsuzluk girdabına ülkeyi mahkum eden, yönetememe krizini kadınlara, öğrencilere, işçilere, gazeteci ve aydınlara kısaca muhalif tüm kesimleri terörist algısı yaratarak topyekün şavaş açan iktidar ve yandaşları da artık yolun sonuna geldiğinin farkındalar" ifadesine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Bugüne kadar ayrımcı, cinsiyetçi, milliyetçi, gerici, politikalarla yarattığı baskıya karşı hak talebiyle sokaklara çıkan, direnen kadınlar, öğrenciler, emekçiler, lgbti+ler, eşit yaşamı savunanlar, doğayı ve yaşamı savunanlar eşitlik, adalet, Özgürlük ve barış talebimizi ısrarla ve inatla savunmaya devam edeceğiz.

Akp-Mhp ittifakının sindiremediği, diz çöktüremediği muhalif kesimleri baskı ile sindirme, topluma korku salmaya yönelik uygulamaları bugüne kadar nasıl etkili olmadıysa bundan sonra da fayda etmeyecek.

Ebru İntibay bu süreçte daha önce de gözaltına alınsa da asla susmadı. Kadın ve Lgbti+ mücadelesinin en ön saflarında yer almaya devam etti. Gerek kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine,İktidarın Lgbti+lara yönelik nefret söylemlerine, lgbti+lere yönelik saldırılarına, gerekse yine iktidarın İstanbul Sözleşmesini hedef alması, yok saymasına nihayetinde Sözleşmeden hukuksuzca çekilmesine karşı Antalya Kadın Platformu olarak gerçekleştirdiğimiz her eylemde ön saflarda yeralmış, sözünü yüksek sesle söylemiştir. Biliyoruz ki, Ebru İntibay ve diğer gözaltına alınanlar serbest kalacak. Ve yine bu meydanda birlikte sesimizi eşitlik ve adalet için yükseltmeye devam edeceğiz. Bu operasyonlarla, gözaltılarla kadınları susturamayacaksınız."