Antalya SOL Parti’den elektrik zamlarına karşı imza kampanyası

SOL Parti Antalya İl Örgütü, elektrik zamlarının geri alınması ve enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması talebiyle başlattığı imza kampanyasının startını Döşemealtı ilçesinde verdi. Döşemealtı’nda stant açan SOL Parti üyeleri imza kampanyası için yurttaşlara seslendi.

Kampanya hakkında konuşan SOL Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Feride Oral “Enerji şirketleri daha çok kar etsin diye elektrik faturalarımız ikiye üçe katlandı. Tükettiğimiz elektriğin kat be kat fazlasını ödemek zorunda bırakılıyoruz” dedi.

Açıklama şöyle devam etti:

Bu adil olmayan faturaları reddediyoruz!

Hayat pahalılığı altında zaten geçinemeyen milyonlar olarak bu faturaları ödeyecek gücümüz de yok. 2021 yılında 5 milyon ailenin elektriği kesilmiş; zamlar sonrasında bu oranın ikiye üçe katlanacağı da açıktır.

Enerji bir insan hakkıdır; hiç kimse bu haktan mahrum bırakılamaz.

Zamlar derhal geri alınmalıdır!

Zamların geri çekilmesi için enerji şirketlerine DAVA açıyoruz. Halkımızı imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.

Birlik olalım ki gücümüzü görsünler; birlik olalım ki bu halkın bir avuç enerji şirketi patronuna boyun eğmeyeceğini anlasınlar” dedi.

İNDİRİM DEĞİL ALDATMACA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün açıkladığı 150 kWh elektrik yardımı uygulamasının 210 kWh çıkarılmasının bir aldatmaca olduğunu ifade eden Feride Oral “ bu bir çözüm değildir bu bir aldatmacadır. Faturalar yüzde 50 zamlı gelmeye devam edecek. Bu soyguna son verilmek isteniyorsa elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamlar derhal geri alınmalıdır. Elektrik şirketleri kamulaştırılmalıdır. Zamları geri aldıracağız. Birlik olursak başarırız, 24 Şubat’ta zamların geri alınması için açacağımız dava için halkımızı imza kampanyamıza güç vermeye çağırıyoruz.”