Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü’nce 10 yıl önce başlatılan Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali başladı. Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğiyle bugüne kadar 48 yabancı, 35 yerli tiyatro grubuyla yaklaşık 100 bin seyirciye ulaşan ‘Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali’, 10’uncu kez perdesini açtı. Açılışta, tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nun yaklaşık 2 bin yıllık tarihi atmosferinde Haldun Dormen’in yazdığı ve […]

Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü’nce 10 yıl önce başlatılan Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali başladı. Antalya Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğiyle bugüne kadar 48 yabancı, 35 yerli tiyatro grubuyla yaklaşık 100 bin seyirciye ulaşan ‘Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali’, 10’uncu kez perdesini açtı.

Açılışta, tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nun yaklaşık 2 bin yıllık tarihi atmosferinde Haldun Dormen’in yazdığı ve İzmir DT’nin sahneye koyduğu ‘Kantocu’ adlı müzikal sahnelendi. Müzikal öncesinde izleyiciler İzmir Marşı’nı söyledi. İspanya’nın Yllana Tiyatrosu ‘Şefler’, Fransa’nın Fools & Feathers Tiyatrosu ise ‘Sıradışı Zamanlar’ adlı oyunlarını bugün ve yarın sahneye taşıyacak. DT Dekoratör ve Heykeltraşı İlhan Ateş de 21- 22 Mayıs’ta ‘Çamurdan Maske Yapımı Atölyesi’ ile sanatseverleri bilgilendirecek.

İstanbul DT’nin ‘Kosovalı Peer GYNT’ adlı eseriyle Bursa DT’nin ‘Barbara’nın Doğumu’ adlı eserleri 22- 23 Mayıs’ta perdelerini açacak. DT Sanatçısı Selim Gürata ile ‘Oyunculuk Atölyesi’ 23- 24 Mayıs’ta Kültür Merkezi’ndeki buluşmalar arasında olacak. Ankara DT’nin ‘Reis Bey’ ve İngiltere’den Levantes Dans Tiyatrosu’nun ‘The Band’ adlı eserleri 24- 25 Mayıs’ta, Diyarbakır DT’nin ‘Gül’e Ağıt’ ile Gürcistan’dan Tiblis Devlet Müzik ve Dram Tiyatrosu’nun ‘Carmen’ adlı eserleri 26- 27 Mayıs’ta sahneye taşınacak.

Antalya DT Oyuncu ve Yönetmeni Ali Meriç de ‘Karagöz Yapım ve Oynatımı Atölyesi’ ile gölge oyunu hakkında bilgiler aktaracak.