Antalya'da son dönemde yaşanan öğrenci intiharları sosyal medyanın gündemine oturdu. Antalya Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada "Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, ayrıca Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma yürütülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Antalya Valiliği'nden öğrenci intiharları hakkında açıklama

Antalya Valiliği, son 2 ay içerisinde yurtlarda kalan 3 öğrencinin pencereden atlayarak, bir öğrencinin de evinde yaşamına son vermesiyle ilgili açıklama yaptı.

Yerel basına ve sosyal medyaya yansıyan haberleri doğrulayan valilik, kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda üç intihar vakasının olduğunu duyurdu.

Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğü de dahil olmak üzere kentte yer alan yurt binalarındaki kamera sayılarının detayını paylaşan valilik, buna karşın intiharların ne zaman ve nerede gerçekleştiğine ilişkin herhangi bir ayrıntı vermedi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bazı basın/yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan “Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurdunda Neler Oluyor” başlıklı haberler ve paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Öncelikle hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

İlimizde KYGM ve Özel Olmak üzere toplam 46 Yurt ile 19950 öğrenciye hizmet verilmektedir. 157 adedi Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğünde olmak üzere KYGM ait 14 adet yurdumuzda toplam 1435 adet kamera ve bunun yanı sıra fiziki unsurlarla da güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde meydana gelen 3 olay, alınan tanık beyanları ve olay yeri incelemesine ek olarak kamera kayıtları tetkiki sonucu adli kayıtlarımıza intihar olarak geçmiştir.

Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, ayrıca Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma yürütülmektedir."

DHA ise son 2 ay içerisinde yurtlarda kalan 3 öğrencinin pencereden atlayarak intihar etmesinin yanı sıra, bir öğrencinin de evinde yaşamına son verdiğini aktardı.

Akdeniz Üniversitesi'nden yapılan açıklamada intiharlar ile ilgili olarak komisyon kurulduğu ifade edilmişti. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, "olayların saklandığı" yönündeki iddiaların "gerçek olmadığı" savunulmuştu.