Antalyalılar, 'sürtük' sözleri nedeniyle Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine yönelik 'sürtük' ifadesine suç duyuruları devam ediyor. Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya’nın çağrısıyla Antalya Adliyesi önünde toplanan yurttaşlar Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan’ın “Çürük ve sürtük” ifadelerine yönelik Antalyalı yurttaşlar, Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi.

Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, Tüm Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, Memleket Partisi Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Şefika Aygüneş, Tüketici Konfederasyonu’ndan Avukat Rabia Akbaba ve çok sayıda yurttaş, konuyu yargıya taşıdı.

Kaş’tan da çağrıya destek veren 20 kişilik bir grup da Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ”

antalyalilar-surtuk-sozleri-nedeniyle-erdogan-hakkinda-suc-duyurusunda-bulundu-1024284-1.

Antalya Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Songül Başkaya, “Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşları olarak AKP Genel Başkanı tarafından Meclis kürsüsünden Gezi Direnişi’ne dönük olarak katılımcılara kullanılan hakaretlere, küfürlere dönük topluca tepki göstermek üzere bir araya geldik. Sosyal medya üzerinden yaptığımız çağrıya kısa sürede yanıt verip aramızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Burada herkes bireysel olarak kendi suç duyurusunda bulunmak üzere dilekçelerini imzaladı. Basın açıklamasından sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilmek üzere Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Başkaya şunları dile getirdi: “Kadın erkek değil, Türk halkına, Gezi Direnişi’ne katılan herkese yapılan ama en çok da kadın bedeni üzerinden yapılan bir şiddet gösterildi. Kin ve nefret, hedef haline getirme vardı. Buna karşı yasal haklarımızı kullanıyoruz. Kullanmaya da devam edeceğiz. Ancak bir kadın yurttaş olarak çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye’de şiddetin bu kadar tırmandığı bir dönemde memleketin en üst seviyesindeki yöneticilerden soruna çözüm beklerken şiddeti alevlendirecek açıklamaları hepimizi üzmüştür. Adalet önünde bu şikâyetle biz de direnmeye ve mücadele etmeye devam ediyoruz. Gezi onurumuzdur.”

Açıklamanın ardından çok sayıda katılımcı dilekçelerini savcılığa teslim etti. Kaş’ta da aynı gün çağrıya kulak veren yaklaşık 20 kişi suç duyurusu yaptı.

antalyalilar-surtuk-sozleri-nedeniyle-erdogan-hakkinda-suc-duyurusunda-bulundu-1024285-1.